Magazin > VIP
87929 ogledov

Naš voditelj zaradi paranoje na zdravljenju

žan papič YouTube
Za pol leta je šel na zdravljenje.

"Veliko stvari je biološko determiniranih, ker imamo različne prednike z različnih koncev. In jaz sem biološko že zelo paranoičen," je Lei Mederal Gams za oddajo Potep z Leo povedal Žan Papič in dodal, da si je treba priznati, da imaš težave, saj jih lahko šele potem rešiš. "Če bi to zanikal, bi lahko prišlo do hude psihoze," je dejal. 

Do težav je prišlo, ker je Papič preveč delal in premalo spal. "Če dovolj spiš, je 80-odstotna verjetnost, da bo vse v redu s tabo. Če urediš še hrano in gibanje, mislim, da bo pri večini vse v redu," je razložil.

Priljubljeni komik je imel v tistem času, star je bil 27 let, ogromno nastopov, imel je tudi oddajo na TV3, a pika na i je bila novoletna premiera. "Ni mi šlo. Ta pritisk, da ne bo dobro, delaš in nimaš časa za pripravo in se vse podira. In nastane snežna kepa. Ko prideš čez rob, se težko ustaviš. Takrat se nisem znal, sedaj se znam." 

Papič je bil tako utrujen, da zadnjih 15 dni sploh ni spal. "Takrat bi moral iti na dopust, kot to eni naredijo in to se mi zdi najbolj prav. Tega nisem znal. Bil sem premlad, da bi to razumel ali si upal reči ne. Jaz sem samo mlel in mlel, ker sem upal, da me bo to rešilo."

Na zdravljenje je šel prostovoljno, čeprav se tistih, ki gredo po pomoč v psihiatrično bolnišnico, še vedno drži stigma. "Zame se je govorilo, da sem v jopiču, jaz ga nisem videl. Če je res hudo, te privežejo na posteljo, a ne v jopiču. Tudi jaz sem se bal, da bom zaznamovan, v resnici me samo še bolj spoštujejo."

Sedaj je ugotovil, da mu zelo pomagajo dihalne vaje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Kmodri 13:58 22.april 2023.

    Lep bi bilo, da se JJ odloči za ta korak!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:32 22.april 2023.

    Sem že mislil, da se je JJ odločil, da bo javnosti povedal resnico..

  • andrej084 08:27 22.april 2023.

    Lepo bi bilo, ko bi en dan odprl portal in bi pisalo, da bo lep dan in da naj ga ljudje izkoristijo, ne pa neki brezvezni članki o popolnih brezveznikov in njihovimi psihočnomi problemi....