Magazin > VIP
24589 ogledov

Naš znani voditelj se je ob ženini bolezni zbal tudi zase

David Urankar Sašo Radej
Priznava, da se je ob pogledu nanjo zbal tudi zase.

Ajda Rotar Urankar se je pred meseci soočila s kruto boleznijo sodobnega časa, z izgorelostjo. Na svojem Instagram profilu je delila svojo zgodbo in med drugim tudi zapisala, da so ji ob njenem boju vseskozi stali ob strani mož David, družina, prijatelji ter tudi nekaj sledilcev na družabnem omrežju. Nas pa je zanimalo, kako se je z ženino težavo spopadel priljubljeni televizijski voditelj.

"Čisto na začetku se je začelo z mravljinci po desni strani telesa, spomnim se, da je bilo to spomladi, opravila je različne preiskave, a niso ničesar oprijemljivega pokazale. Zdaj veva, da je bil to 'znak' in da bi se bilo potrebno takrat ustaviti, a zvoniti po toči je prepozno, ali kako že pravijo,"  je povedal. Tovrstna okrevanja so dolgotrajna in zahtevajo močno podporo sočloveka. David se je tukaj zelo izkazal, a priznava, da okrevanje pravzaprav še traja: "To je tisto, kar se mi zdi, da tudi Ajdo najbolj obremenjuje. Ni tako, da ugotoviš, kaj je narobe, vzrok, in potem si kar ok. Če imaš alergijo na arašide, jih prenehaš uživati, pa je bolje. Tukaj so nihanja, tudi, če arašidov ni nikjer blizu. Trudim se, da jo podpiram, pomagam, in da ne povzročam še kakšnega dodatnega stresa oziroma bremena."

Ob pogledu na bližnjega, kako trpi pod bremenom sodobnega časa, pod bremenom izgorelosti, se praktično vsakdo zamisli, kaj če se to zgodi meni? Tudi David pri tem ni bil izjema: "Moram priznati, da sem izgorelost prej podcenjeval. Verjetno jo vsi. Ko pa se zgodi tebi ali komu blizu, vidiš, kaj to je in kako zapletena je."  Zato je hitro naredil prve korake k temu, da do tega pri njem ne bi prišlo. "Pri sebi sem tudi prilagodil urnik, predvsem to, da sem več doma. Včasih se mi je zdelo, da moram zgrabiti vsako priložnost, ponudbo, delo, brez razmisleka, kaj to pomeni za moj prosti čas, za čas namenjen družini. Zdaj vidim, da lahko kdaj rečem tudi ne oziroma predlagam kak drug snemalni termin. Ali pa na mail odpišem kakšen dan kasneje," z nasmeškom še pove David.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajda Rotar Urankar (@ajdaru)

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:56 03.november 2022.

    Kaj naj rečem razen, da super, da ima tako pozitivne ljudi okoli sebe in može, ki ji nudi tako podporo in pomoč, da se ona lahko posveča sebi in okrevanju.

  • Dragonja 18:56 30.oktober 2022.

    A priljubljeni,hm.

  • Avatar luckyss
    luckyss 14:46 30.oktober 2022.

    Pa kakšna izgorelost neki, mater vam "vplivniško"...Vsi samo jamrate ob prvi težavici, bo res potrebna ena vojna, da se spravite k sebi, slabiči razvajeni..