Magazin > VIP
24872 ogledov

Naša voditeljica: "V dveh letih sem izgubila več, kot veste“

Viktorji, Tanja Kocman Saša Despot
"Biti človek, ne boli. Tudi ne poslovno,“ pravi Tanja Kocman.

Tanja Kocman je pred dobrim letom, pisal se je petek 13., izgubila službo na radiu. Koronavirus je bil za njenega tedanjega delodajalca le izgovor, da z njo prekine pogodbo, pravi. "In poslana sem bila domov. Iz službe. Za nedoločen čas. Z zelo jasnim priokusom, da se jim je razlog za pošiljanje domov podaril prej, kot so si sami znali naglas upati, da bi se."

Voditeljica pravi, da je sprva verjela, da gre le za začasni ukrep, nato pa se je spomnila "kdo sem, s katerim naglasom in glasom in genitalijo sem“.

"Korona je marsikaj. Predvsem pa krasen izgovor za šibke. In skupaj (ne z njimi) smo dali že ogromno skozi. Čeprav se vam mogoče ne zdi, da skupaj, a je bilo. Ker tu nismo ‘znani’, ki zaslužimo milijone, in drugi. In tudi, če vam gremo na živce - prisežem, da vam država za nas ne jemlje dodatnega davka,“ je še zapisala in dodala: "Hočem vam povedati, da sem v dveh letih izgubila več, kot veste. Več, kot sem pripravljena povedati sebi, kaj šele drugim. Kot verjetno marsikdo izmed vas. In vsak od nas po svoje. In, da ne rabimo tekmovati v bolečini. Meni je pomembno to, da se borimo. Skupaj. Ne drug proti drugemu. Da malo vdihnemo preden napademo. Da se ne izgubimo, medtem ko izgubljamo. Ker niso vsi porazi dokončni, temveč so samo opozorilo na to, da si zaslužimo zmago. Leto dni nazaj so mi dali vedeti, da si za 7 let trdega dela in cele sebe ne zaslužim niti besede hvala. Zato sem toliko bolj vesela, da 12 mesecev kasneje ... uresničujem sebe samo še bolj. Ter ob tem zmorem tako ‘hvala’ kot tudi ‘prosim’. Biti človek, ne boli. Tudi ne poslovno.“

Tanja se danes ukvarja z digitalnim oglaševanjem. S sodelavcem sedaj vodi studio Pinman.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Kocman (@tanjakocman)

Komentarjev 7
  • ivo5 22:35 16.marec 2021.

    Janez_53 :)

  • Avatar jezeran
    jezeran 17:01 16.marec 2021.

    Ene po 30 letih vržejo ven, brez besed. AJA niso skvazi slavni

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:57 16.marec 2021.

    Tale punca si kar naprej reklamo dela ali pa antireklamo. vse novičke, ki jih o sebi sproducira ji ne gredo najbolje na roko. Zadnjič sem nekje prebrala, da se je samozaposlila, kar je za njo super. Imela bo delodajalca, ki ...prikaži več jo ceni in spoštuje, plačo kot bo zaslužila in eno prepotentno šefico.