Magazin > VIP
51 ogledov

Našega voditelja na Švedskem strpali v zapor

Robert Roškar radio 1
Radijski voditelj Robert Roškar, ki na Švedskem spremlja evrovizijsko dogajanje, se je znašel v tamkajšnjem zaporu.

Voditelj Radia 1 Robert Roškar se je v sredo zvečer znašel sredi pretepa, zaradi česar so ga policisti odpeljali v zapor. Kaj se je točno dogajalo? "V sredo zvečer smo se novinarji, nastopajoči in drugi zabavali v klubu, ko so se pojavili hrvaški navijači. Že cel dan so bili navijači jezni, ker se Hrvaška ni uvrstila v finalni izbor Evrovizije. Že v centru za novinarje so se malo drli in izzivali, zvečer v klubu pa še pili alkohol," nam je opisal dogodke Robert.
"Tam so se znašli še Grki, ki pa so praznovali in čakali na njihov nastop na četrtkovem polfinalu. Malo so popili tudi oni in oboji so se pričeli prerekati in potiskati. Nekdo je prijel v roke svetilko in Grka udaril po glavi, jaz in kolega novinar sva jih skušala pomiriti in oba sva jih dobila po glavi. Naenkrat se nisem mogel več nikamor premakniti. V hipu so prišli redarji, za njimi pa še policisti. Rekli so nam, da nas peljejo na kratek intervju na postajo, potem pa so nas ob enih zjutraj vrgli v celice. Šele zjutraj, ko je prišla prevajalka, so nam povedali, kaj se je zgodilo, prej pa niso jemali izjav. Tudi po tem me še niso izpustili, temveč iz celice v kleti premestili v celico v tretjem nadstropju, kjer je bila vsaj posteljnina. V kleti je ni bilo, pa še zelo mrzlo je bilo. Ob petih popoldne so me potem končno izpustili," je še povedal.

"Nič nisem pil, nič nisem bil kriv, zunaj sem kadil in se znašel ob napačnem času na napačnem mestu. Zasliševanje pa je bilo zelo podrobno. Spraševali so me celo po mojem zaslužku, kje delam, zakaj in s kom sem tukaj, do kdaj bom tukaj, kdo je pričel prepir in podobno," še pove.

Na vprašanje, ali je razočaran nad švedsko policijo, je voditelj povedal, da to najbrž pomeni, da imajo radi vse po pravilih, da so zelo strogi in imajo radi varnost. "Ko so nas priprli, smo bili za njih vsi enako krivi. Očitno so potem videli, da jaz nisem imel nič pri tem," je še povedal voditelj, ki na Švedskem ostaja do nedelje.

Komentarjev 4
  • luna 16:39 17.maj 2013.

    v glavnem bruka za to našo majhno nedošeno državico, ne vem kaj se sploh gremo neko sodelovanje na Euroviziji in se delamo fine, smo pa totalni lulčki....sporočijo jim, smo bedniki, nimamo denarja in se ne gremo nobenih igric....itak pa je ...prikaži več naša popevkarska scena na čisti o....nekaj so bili vredni starejši popevkarji in nekaj bodo kot kaže tamladi, zdajle pa je eno veliko SRANJE....

  • zztop 15:40 17.maj 2013.

    Tko je prau! Ja mal izivali, mal se drl, mal popil! Ni to Slovenjia, da lahk najprej serješ in gužvo delaš, se pretepaš, pol pa vzameš Čeferina in vse tožiš od lastnikov gostiln, redarjev policajev in še koga. Ta model ...prikaži več se je pa kar tam znašu brez krivde. Ne ga srat! Še v čuzi bi te mogli naklofat, prej ko je pršla prevajalka. Reda se bomo zopet mogl učit od vrtca naprej in to kar se da hitr! :)

  • zic 14:39 17.maj 2013.

    balkanci...