Magazin > VIP
72463 ogledov

'Spidi iz Mehike' srečen v objemu 30 let mlajše Alje

Slavc L. Kovačič 2 Aleš-Rod
Po prisilnem koronskem dopustu ponovno polno zaposlen kot Čudežnik, kot CCR - ovec, kot otroški lik Spidi, kot kantavtor, predvsem pa razpet med mednarodnimi festivali, kjer sodeluje kot avtor in mentor svoje pevske četice mladih talentov.

V svoji več kot petdesetletni profesionalni glasbeni karieri je bil Slavc L. Kovačič sprva zaprisežen roker, nato glavni vokalist in bas kitarist v Čudežnih poljih, didžej na Jadranski obali in v Avstriji ter seveda čudno govoreči TV-zabavljač otroške publike Spidi iz Mehike, ki mu priljubljenost še kar raste. Ob vsem tem se je pred covidom priključil skupini 'CCR remember', namenjeni predvsem koncertiranju v Avstriji, Švici in Nemčiji, vendar je korona stornirala vsaj že 30 podpisanih pogodb.

A zdaj, ko so se ukrepi sprostili, Slavc že neutrudno ustvarja. V zadnjem času ga je moč zaslediti na številnih otroških festivalih. "Otroci so zame predstavljali poseben izziv in kmalu so se začeli nastopi na različnih otroških festivalih, kjer so začele 'padati' nagrade, navdušenje pa je rastlo."

Pravi razcvet se je začel po letu 2010, ko se po vsem prostoru bivše Juge obudil nekoč veliki in popularni mednarodni otroški festivali, ob teh pa nastajajo še novi, danes že vpeti v festivalsko mrežo po vsej Evropi. Danes številni festivali že v razpisnih pogojih zahtevajo tudi videospot. "To mi glede na številne izkušnje ni bila težava, prej užitek, saj sem že ob pisanju besedila lahko predvidel scenarij."

Slavc L. Kovačič 3 | Avtor: Alja Polutnik Alja Polutnik

V tem desetletju je napisal in uglasbil čez 150 novih pesmi, njegova baza na Sazasu bo še letos presegla številko 400. Na mednarodni sceni festivalov dosega že ugled 'dežurnega avtorja', kar pomeni, da organizator festivala želi njegovo skladbo, dve ali celo tri, mimo razpisa.

"Letos so se, kljub temu da smo komaj na polovici festivalske sezone, moji talenti že izredno izkazali, zato verjamem, da bodo to leto zaključili vsaj tako uspešno kot lansko. Pri vsem tem ne gre le za nagrade, ampak za številna prekomejna poznanstva in prijetna druženja, kar otrokom ogromno pomeni in se kasneje, ko se ne srečujejo v živo, družijo na družabnih omrežjih."

V Slavčevo pevsko četico prihajajo vedno novi, odhajajo pa tisti, ki že odrastejo, a se sodelovanje večinoma še nadaljuje. Tako je bilo tudi z Evo Boto, Ano Grdadolnik … in še katero današnjo vzhajajočo zvezdo, ki se je kalila pri Spidiju oziroma Slavcu.

Za vso neverjetno energijo, ki jo premore Slavc, je verjetno precej zaslužna tudi njegova trideset let mlajša Alja. Slavc in Alja sta namreč skupaj že nekaj let in v tem času je Alja postala že kar nekako osebna fotografinja Slavca, vseh njegovih projektov in nenazadnje tudi vseh mladih talentiranih pevcev, za katere se trudi Slavc. "Z Aljo je med nama res prav posebna energija. Tudi stvari, ki jih počneva, so zelo podobne in verjetno naju je to še dodatno zbližalo. Včasih vzamem v roke telefon, da jo bi poklical in ravno v tistem mi zazvoni, ker me kliče Alja. Prav hecno je na trenutke."

 
Komentarjev 7
 • Peggy_Berkley 12:53 24.julij 2022.

  Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ...........>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

 • Avatar krucefix
  krucefix 08:24 24.julij 2022.

  Legenda

 • radovednica 08:24 24.julij 2022.

  Tip je za pogledat naravnost "zapuščinska razprava", gotovo smrdi po starem švicu, cigaretah in pijači, pa zašpehan. Denarja zagotovo nima. Torej naj vsak normalen razume to glupo babo, če lahko, kaj vidi na njem. A ljubezen? dajte no, za takega ...prikaži več frajerja na poceni baterije?!