Magazin > VIP
1952 ogledov

Naši hudo bolni otroci s pomočjo olimpijca pomagajo drugim

ivo čarman Facebook
Ivo in Valerija Čarman sta s pomočjo modne oblikovalke Jasmine Gregurič z zaščitnimi maskami obdarila jeseniško bolnišnico. Pri tej donaciji so pomagale tudi mame malih junakov, ki se borijo z rakom.

Naš olimpijec, nekdanji smučarki tekač Ivo Čarman, ki je bil leta 1984 celo nosilec olimpijske bakle v Sarajevu, njegova žena Valerija in škofjeloška modna oblikovalka Jasmina Gregurič so združili moči in pomagali bolnim otrokom.

Izdelali so 200 zaščitnih mask, 100 za otroke mlajše od treh let, 100 za otroke do 10. leta, in jih podarili jeseniški bolnišnici. Maske so bile sicer najprej namenjene otrokom, ki se zdravijo na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo v Ljubljani. Ker pa mali bolniki z rakom potrebujejo večjo zaščito, te maske iz bombaža zanje niso bile primerne. "Potrebujejo posebne maske, ki jih bodo zaščitili pred virusi. Naše maske imajo sicer zaščito, saj je podloga iz tehničnega materiala, a ne dovolj veliko. Ko smo dobili njihov odgovor, smo se obrnili na jeseniško bolnišnico, s katero sodelujemo že od lani, ko smo ji skupaj z nekdanjim smučarskim skakalcem Damjanom Frasom podarili dva avtomobila za otroke. Za našo pomoč so bili zelo hvaležni,“ je za Žurnal24 povedala Valerija Čarman.

Iz te dobrodelne akcije se je sedaj razvila širša pobuda, katere slogan je Otroci za otroke. "Material za te maske so darovale mamice malih bolnikov z rakom, zato bomo mi kot nevidni škratje v imenu 'junakov 3. nadstropja' te maske izdelali in jih poklonili otrokom po vsej Sloveniji. Interes zanje so že pokazale tri druge bolnišnice. Prav jim bodo prišle v času gripoznih obolenj in pljučnic,“ ja za naš portal še povedala Valerija in dodala: "Delali jih bomo, dokler na zmanjka blaga, ocenjujem, da bomo lahko naredili 1000 mask.“

Komentarjev 1
  • giaforlea 09:02 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks