Magazin > VIP
17 ogledov

Natakarji ne marajo De Nira

Žurnal24 main
Čeprav napitnina v ZDA znaša tudi do 20 odstotkov cene obroka, natakarji ne morejo obogateti, saj jim večino vzame delodajalec.

Znano je, da natakarji v ZDA pričakujejo napitnine, ki dosegajo kar od 15 do 20 odstotkov cene obroka, kar v eni od newyorških "top" restavracij nanese 60 dolarjev (42 evrov) za večerjo za dva, ki stane 300 dolarjev (210 evrov). Manj znano pa je, da denar sploh ne gre v celoti v natakarjev žep, ampak ga v veliki meri pobere kar delodajalec. To je bil povod za številne tožbe v zadnjih treh letih, ki so se ugodno razpletle za natakarje.

Visoka poravnava
Uslužbenci, ki so obtožili številne restavracije, da jih goljufajo pri napitninah in plačilu, so prvo veliko zmago dosegli junija. Zaposleni pri Redeye Grillu in drugih petih restavracijah v lasti družbe Fireman Hospitality Group so si izborili poravnavo v višini 2,7 milijona evrov. To spodbuja številne druge, da povzdigajo glas nad škrte delodajalce, med katerimi sta tudi igralec Robert De Niro in pevec Jay Z.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.