Magazin > VIP
216 ogledov

Nataša se zahvaljuje rumenemu tisku

Vesna Pernarčič in Nataša Barbara Gračner Marko Ocepek
Z eno najboljših Slovenskih igralk Natašo Barbaro Gračner o novi predstavi, kjer za spremembo ne igra usodne zapeljivke.

V čem je predstava Pazi, mail! tako drugačna od ostalih?
V predstavi drug z drugim komuniciramo preko računalnika, kar je zelo zanimivo in je ena od stvari, zaradi katere sem se odločila, da bom sodelovala. Na odru samo sedimo za računalniki, morda dvakrat vstanemo. S svojo energijo in s pravilnimi ter natančnimi fokusi moramo gledalce pripraviti do tega, da spremljajo točno tistega ali tista dva, ki sta trenutno v zgodbi in to je zelo precizno delo, v katerem je Jaša Jamnik, režiser predstave, odličen.

V Drami večinoma igrate vloge večnih zapeljivk, v tej predstavi pa ste v popolnoma drugačni vlogi.
Velikokrat se to res zgodi, zakaj, pa morate vprašati tiste, ki mi te vloge ponujajo. Morda jih do tega pripravi moj malo temnejši glas … Mi je pa zato v toliko večji užitek dobiti neko nasprotno vlogo, sploh komedijo.

Ste zasebno večna zapeljivka ali zadržana Sara, katero igrate v predstavi?
Mislim, da sem vse, kar sem do sedaj odigrala in kar še bom.

Rabite to ravnovesje med predstavami v Drami in bolj komercialno naravnanimi komedijami?
V Drami sem seveda zaposlena in zame je to najljubše gledališče v Sloveniji, i z izredno kvalitetnim ansamblom. Špas teater pa ima nek drug izziv. Notri se namreč mešamo različni igralci, različnih gledališč in to je balzam za vsakega igralca, saj dobiš novo energijo, pri sebi pa hitreje odkriješ nove stvari, kot ob nekom, s katerim že leta in leta potuješ skozi te zgodbe. Glede na to, da sem s Špas Teatrom sodelovala že pri predstavi 5žensk.com, se mi zdi, da ta stvar iz zleta v leto zelo zori. Ravno pred kratkim sem gledala njihovo uspešnico 39 stopnic, ki je perfektna predstava in bi lahko bila prikazana ali narejena v kateremkoli poklicnem gledališču. Mislim, da so minili časi, ko je igralec pomislil, ali bi šel v neko komercialno gledališče, ker bo to potem nekako slabšalno za njegov poklic.

Kako ste se v preteklosti spopadali s tem, da je bilo vaše ljubezensko življenje na tapeti tudi v resničnem življenju in ne zgolj v predstavah?
Ob tej priložnosti se zahvaljujem rumenemu tisku, ker je že pred kakšnimi petimi leti ugotovil, da ne sodelujem in ne govorim o svoji intimi. Nekaj časa so bili zbegani, sedaj pa to spoštujejo, za kar sem jim neskončno hvaležna. Sem pač ena od igralk, ki meni, da je moj poklic javen in o moji službi lahko z vami komuniciram kadarkoli, na kakršenkoli način, vendar to ne pomeni, da me imate pravico spoznati kot osebo.

Veljate za eno najlepših domačih igralk, se za to kaj posebej trudite?
Veste kako je, sama sem malo čudna igralka, saj se ne ukvarjam toliko s svojim telesom in videzom. Za svoje telo verjetno skrbim tako, kot če bi se ukvarjala s katerim drugim poklicem. Zdi se mi, da je igralka, ki je dobra igralka, lahko neskončno lepa in seksapilna, lahko pa je neskončno grda in ravno v tem je čar, da lahko s svojim izrazom ali levitvijo v drugo osebo, to prikažem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.