Magazin > VIP
105 ogledov

Naziv Slovenec leta znova v roke ženski

Anita Ogulin Saša Despot
V Lutkovnem gledališču Ljubljana so razglasili Slovenca leta 2012. Tokrat naziv pripadel Aniti Ogulin.

Na svečani prireditvi v Gledališču pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana je odgovorni urednik Nedeljskega dnevnika Zlatko Šetinc razglasil in podelil častni naziv Slovenec leta 2012. Priznanje in zaupanje bralcev si je prislužila sekretarka Zveze prijateljev mladine Moste - Polje in predsednica Komisije za socialna vprašanja in humanitarne projekte pri ZPMS Anita Ogulin.

Odgovorni urednik Šetinc je v svojem govoru uporabil besede bralke Nedeljskega, ki je zapisala: "Anita Ogulin je bila edina v naši državi, ki me je kot mladoletno dekle spravila s ceste v varno zavetje in potegnila iz spiralnega brezna obupa. Ko smo bili lačni, nam je priskočila na pomoč, omogočila mi je šolanje, priskrbela oblačila, predvsem pa mi je dala topel objem in svoje veliko srce. Zame je Anita Ogulin ženska, Dama (z veliko začetnico), je moj vzor in predvsem zgled za vse življenje."

Bralci izločili politike

Nedeljski dnevnik je letos že 25. organiziral izbor Slovenca leta. Uredništvo je letošnjo nominacijo kandidatov prepustilo bralcem časopisa, ki so izločili politike in so tudi skozi nominacijo kandidatov za Slovenca leta določili značaj letošnje prireditve, ki je dobila še podnaslov: Postanimo spet družba dobrih ljudi.  
Zadnja tri leta so Slovenci leta postali športnika in gospodarstvenik. Leta 2009 je bila naziv prejela Petra Majdič, leta 2010 je po mnenju bralcev Nedeljskega dnevnika postal Slovenec leta boksar Dejan Zavec. Naslov Slovenec leta 2011 pa je osvojil direktor Krke Novo mesto Jože Colarič.

Med letošnjimi nominiranci so bili še: nevrolog prof. dr. Miro Denišlič, biatlonec Jakov Fak, gospodarstvenik Robert Golob, prostovoljka Hospica Manca Košir, predsednica Združenja Limfom & Levkemija Kristina Modic, režiser Marko Naberšnik, predsednica Europe Donne Mojca Senčar, neznani upokojenec, ki je v akciji vala 202 Botrstvo daroval družini v stiski stanovanje, in v imenu vseh reševalcev v novembrskih poplavah pilot letalske enote policije Srečko Žagar.

Komentarjev 1
  • zic 21:47 14.januar 2013.

    globok poklon, gospa, VI ste si pa res ta naslov nad zaslužila!!!