Magazin > VIP
23 ogledov

"Ne bi povedal šale, če se ljudje ne bi smejali"

vid valič Marko Ocepek
"Neuspeh bi bil, če se ljudje ne bi smejali šalam,“ o pričakovanjih pred premiero stand upa Udar po moško 2 pravi Vid Valič.

Udar po moško si je ogledalo kar 111 tisoč ljudi, samo na dobrodelno predstavo na Kongresni trg jih je prišlo 15 tisoč. Glavci za priljubljeno stand up predstavo, komika Vid Valič in Denis Avdić, pravita, da pred premiero nadaljevanja tako uspešne predstave ne čutita večjega pritiska kot pred prvo. "Ko napišeš nov tekst in ga potem doma vadiš, se ti vedno pojavi isti dvom: ali bo šlo čez ali ne. Saj verjameš vase in v svoj material in veš, kako ga moraš povedati oziroma želiš povedati, da bo učinkovit, ampak vedno ostaja majhen dvom, ki ne izgine do konca prvega nastopa. Ko gre prvič dobro čez in se publika zasmeje, dvom počasi izgine,“ je razložil Valič, Avdić pa je pristavil, da večjega stresa ni občutil niti pred prvo predstavo, saj ni pričakoval, da bo tako uspešna, da jo bosta morala z Vidom ponoviti kar 222-krat. "Živčnost je pa večna, in to pred vsakim nastopom," je za nas še povedal Avdić.

Bo manj vulgaren?

denis avdić | Avtor: Marko Ocepek Marko Ocepek

Komika materiala sicer ne pišeta skupaj. "Šale piševa vsak posebej. V Udaru po moško 2 imava sicer skupen del, in tega sva naredila skupaj. Šale sicer preizkušam v družbi in tudi na nastopih. Med vsakim nastopom uporabiš kakšno novo šalo, da vidiš, ali deluje,“ je povedal Avdić, ki so mu nekateri v Udaru po moško očitali vulgarnost. "Merilo je smeh. Zagotovo ne bi povedal šale, vulgarne ali ne, če se ljudje ne bi smejali. Če dobim po šali tišino, je ne bi uporabil. Če se publika meni smeje, je to zame dobra fora,“ nam je na vprašanje, ali se bo tokrat držal nazaj, odgovoril radijski voditelj, ki bo v svoj nastop tokrat vključil še več prigod iz svojega zasebnega življenja.

Premiera Udara po moško 2 bo v soboto, 9. novembra, ob 20. uri v Hali Tivoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.