Magazin > VIP
12 ogledov

Ne boji se biti dolgočasna

Že lani so jo sicer nagovarjali, naj se udeleži tega šova, letos pa se je odloči Žurnal24 main
Julija Kramar je v nedeljski oddaji šova Slovenija ima talent tako slovensko javnost kot člane žirije navdušila z izvedbo Puccinijeve opere O mio babbino caro. Predstavila se je z opero, ker čuti, da je del nje.

Julija Kramar, 35-letna učiteljica športne vzgoje, se je v četrti oddaji tokratne sezone šova Slovenija ima talent predstavila z opero Giacoma Puccinija O mio babbino caro, s katero je popolnoma navdušila člane žirije, ki so ji vsi dali svoj "ja". Tudi sama je bila s svojim nastopom zadovoljna. "Ko je publika vstala, sem bila šokirana. Tako sem bila vesela, presrečna. Kaj sem naredila, da si zaslužim vse to?" Tudi naprej namerava vztrajati pri operi: "Predstavila se bom s tistim, kar mislim, da mi najbolj leži, ker je del mene. Raje kot da iščem neko alternativo, sem mogoče dolgočasna in manj zanimiva, a se vsaj predstavljam s tistim, kar čutim, da sem jaz." Njeni prijatelji in drugi ljudje jo pri tem podpirajo, kar je razvidno tudi iz številnih pohval, ki kar dežujejo na njen Facebook profil.

 

Julija sicer ni nikoli obiskovala glasbene šole in se je le laično šolala. Med študijem je sicer nekaj časa obiskovala zasebne ure pri neki danes že pokojni operni pevki iz Maribora. "Ko sva se srečali, sploh ni vedela, da nimam znanja teorije, da nisem nikoli hodila v glasbeno šolo." In sta začeli z vajami. Julija pa je tudi sama veliko vadila s svojim glasom. "Črpala sem od vseh, kjerkoli sem koga slišala, sem gledala druge, kako dihajo. Kot samouk se moraš namreč znajti." Po učiteljičini smrti je šolanje za nekaj časa prekinila. Leta 2005 pa je dobila prvo zaposlitev in si je lahko privoščila ure spremljave na klavirju. Začela je sodelovati z neko pianistko, ki ji je tudi omogočila nastope na koncertih, ki jih je prirejala, pela pa je tudi na 40. obletnici ter 50. obletnici Fakultete za šport kot njihova diplomantka. Poleg tega pa si Julija predvsem želi, "da bi me nekdo slišal in ocenil. Zato sem si vedno želela nekega profesorja oziroma nekoga, ki se s tem ukvarja," ki bi ji na podlagi barve glasu oziroma njenega razpona določil repertoar arij, ki bi bile najprimernejše zanjo in s katerimi bi najbolj prišla do izraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.