Magazin > VIP
103 ogledov

'Ne bom kar tako kazala svoje muce'

1/15
Žurnal24 main
Slovenska transseksualka Salomé je nedavno doživela popolno preobrazbo. Sama pravi, da se je vnovič rodila, ob tej priložnosti pa je zgodbo njenega življenja na papir zlil Tomaž Mihelič alias Marlenna.

Salomé se končno počuti kot ženska – in to dobesedno. Spomladi je naredila še korak dlje in se s kirurškim posegom znebila svoje moškosti. Koliko jo je stala transformacija, nam ni želela izdati, pa čeprav so ji sredstva pomagali zbrati tudi zvesti oboževalci, ki so jo pred operacijo podprli na njeni zabavi.

Na sinočnji predstavitvi knjige Novo rojstvo je naravnost sijala, a očitno le navzven. Transseksualna diva je namreč z velikim odporom odgovarjala na novinarska vprašanja, na določeni točki pa je celo izgubila živce. "Pa kaj me vsi sprašujete, kakšno je moje spolno življenje? Kot da je to tako pomembno. Trenutno ga namreč sploh nimam," se je razburjala in med drugim povedala, da se posteljnim radostim ni prepustila že dva meseca. Poleg tega pa sploh ne ve, kdaj bo lahko preizkusila svojo novo pridobitev. "Ne vem, zdravniki niso nič rekli. Seksala bom lahko šele takrat, ko bom sama začutila, trenutno pa moje bolečine še trajajo."

Čeprav Salomé že vse življenje čuti, da je ženska, je pri njeni preobrazbi družina ni podprla. Pravi, da je njeno mamo vedno skrbelo, kaj si bodo mislili sosedje, a Salomé je pomembna predvsem njena sreča. "Glavno je, da sem srečna jaz, in ne sosedje moje mame."

Knjiga Novo rojstvo je Tomažev prvenec, zanjo pa pravi, da zagotovo ni zadnja. © Anže Petkovšek

 
Novo rojstvo
Pod biografijo se je podpisal Tomaž Mihelič , bolje znan kot Marlenna ter prepoznavni obraz in glas skupine Sestre. Ideja za knjigo se je porodila ravno Tomažu, ki je navdih dobil v času, ko je šla Salomé pod kirurški nož. Biografijo je s Saloméjino pomočjo napisal v pičlih dveh tednih, pri tem pa mu je ob strani stala mentorica Vesna Milek . Salomé se je branja knjige lotila kar trikrat, a jo je vsakič odložila, preden je prišla do konca. Ko pa ji je končno uspelo, je podoživela vse trpljenje, ki jo je spremljalo skozi življenje.

Ni hotela pokazati muce
Salomé sprva tudi piscu svoje knjige ni želela pokazati novega spolovila, saj prave dame tega ne počnejo. "Zdaj sem prava ženska. Ne bom kar tako kazala svoje muce," je nasmejano dejala. Ali je Tomažu tudi zares pokazala svojo muco, pa nam žal ni hotela izdati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.