Magazin > VIP
4295 ogledov

Ne boste verjeli, kateri znani Slovenec ima danes takšno telo!

Erik Ferfolja Žurnal24 main
Se še spomnite Erika Ferfolje?

Primorca Erika Ferfoljo javnost pozna kot plesalca, pevca, modela in lastnika licence projekta Mister Slovenije. V zadnjih letih pa se o njem ni več veliko pisalo. 43-letnik se je umaknil iz javnosti, predal licenco in se preselil nazaj v Novo Gorico ter si tam poiskal bolj običajno službo. Sedaj dela pri velikem trgovcu, stran od soja luči, ki ga je bil toliko let vajen.

Večje spremembe pa se niso zgodile le na njegovem kariernem področju … Marsikdo ga danes ne bi več prepoznal, saj se je z bodibildingom popolnoma preobrazil. Bolj resno se je s tem športom začel ukvarjati šele pred enim letom, a že na drugem tekmovanju dosegel neverjeten uspeh.

"Že od nekdaj sem ljubitelj zdravega načina življenja in športa, a z bodibildingom sem se sprva ukvarjal le ljubiteljsko. Več ljudi mi je sicer prigovarjalo, da bi se tega moral lotiti bolj resno in se udeleževati tekmovanj, a se v tem nisem videl. Dokler mi tega ni rekel moj sedanji trener Tomaž Kok, ki je v meni videl potencial. Njegova beseda je očitno padla ob pravem času," je za Žurnal24 povedal Ferfolja.

Njegov trener ima res dobro oko. Ferfolja je že na prvem tekmovanju dosegel 7. mesto, na drugem – evropskem prvenstvu v Pragi – pa neverjetno 2. v kategoriji nad 40 let. Za tak uspeh je treba garati. "Zadnje mesece pred tekmo treniram po šestkrat na teden, v obdobju pridobivanja mišične mase pa 4-krat na teden po uro in pol. V tem času je pomembno počivanje. Pomemben del je tudi prehrana. V obdobju pridobivanja mišične mase moram pojesti več, kar je tudi mučno, saj med obroki nisi lačen. V tem času sem pozoren na to, da zaužijem dovolj gramov ogljikovih hidratov (600 do 700 gramov) in beljakovin (300 gramov). Zadnji mesec pred tekmo pa jem zelo malo, predvsem beljakovine in zelenjavo, saj je treba izgubiti čim več maščob. Sedaj sem videl, kako težko je, če imaš službo in druge obveznosti, ki jih moraš opraviti na minimalnih kalorijah. Zato še toliko bolj cenim ta šport."

Znani Slovenec se spominja, kako je zadnje dneve pred tekmo trpel. "Živim v dvonadstropni hiši. Tako sem bil brez energije, da sem dvakrat pomislil, ali res moram po stopnicah v zgornje nadstropje."

Ferfolja se sedaj pripravlja na jesen, ko ga čakajo nova tekmovanja. "Za zdaj sem še motiviran, ne delam pa dolgoročnih načrtov. Ko tega ne bom več počel z veseljem, bom nehal," je še dodal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erik Ferfolja (@erikferfolja)