Magazin > VIP
4607 ogledov

Ne boste verjeli, kdo je kupil znamko Mura

Dražba za prodajo stoodstotnega deleža družbe Mura in partnerji Žurnal24 main
Igor Bončina, stečajni upravitelj tekstilne družbe Arum, ki je nastala na pogorišču nekdanjega tekstilnega velikana Mure in v stečaju pristala julija lani, je uspel najti kupca za tri nekdanje Murine blagovne znamke.

Gre za znamke MURA, Mura in e.mura. Med tremi prispelimi ponudbami je Bončina izbral družbo Talent-Planet, ki je zanje na koncu ponudila 3300 evrov, je razvidno iz izrednega poročila upravitelja, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa. Po poročanju spletnih Financ je podjetje Talent-Planet v lasti enega najbolj znanih slovenskih glasbenikov Jana Plestenjaka. Ta je za Finance povedal: "Ko sem videl, da je naprodaj taka znamka, kot je Mura, ki ima toliko zgodovine, sem si rekel, da bi rad, da to ostane v slovenskih rokah. Ponosen sem, da mi je nakup uspel," je povedal in dodal, da z blagovnimi znamkami trenutno nima nobenih načrtov, za zdaj pa jih bo izobesil v svojem studiu. 

"Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila včasih ponos slovenske tekstilne industrije. Mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dusš za to znamko. Tudi če ostane obešena v mojem studiu, med zlatimi in platinastimi ploščami ... Ostala bo v Sloveniji... Mpa nekoč spet dvigne svoja krila ... S spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo soustvarili," pa je zapisal na Facebooku.

Ne zamudi novega videa na Joongli!

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:41 13.oktober 2020.

    Odlično !