Magazin > VIP
96 ogledov

Ne ve, od kod jim primerjava z Longorio

Špela Jereb Bojan Puhek/Planet TV
Nekdanja vremenarka in Playboyeva zajčica Špela Jereb je v težkem pričakovanju ponedeljka, ko bo na spored prišla nova oddaja O, ki bo njena prva voditeljska izkušnja.

Potem ko smo jo lahko dobro leto gledali kot simpatično napovedovalko vremena, bomo Špelo Jereb od 3. februarja videli v novi vlogi. Simpatična rjavolaska je namreč postala voditeljica nove oddaje O na Planet TV, kar je zanjo povsem nov izziv.

Kakšni občutki vas obdajajo tik pred začetkom nove oddaje?
Oddaje se zelo veselim, komaj čakam, da začnemo snemati, da se začne dogajati. Treme zaenkrat še nimam, mislim, da jo bom imela v ponedeljek, ko bo treba v akcijo (smeh).

Boste snemali v živo?
Ne, oddajo bomo snemali dopoldne, vsaj na začetku. Morda se bo pa kasneje zgodilo, da bomo šli v živo.

Vas ideja, da bi snemali v živo kaj plaši?
Malo, ampak bomo že zdaj snemali tako, kakor, da bi šli v živo. Posneli bomo samo enkrat, tudi, če se bom kaj zmotila, bomo šli naprej. Oddajo bomo posneli v enem kosu. Zato bom enako živčna kot zvečer, ker bom vedela, da ne bo popravkov (smeh).

Ste se med vodenjem vremena kaj opazovali na kameri in popravljali morebitne napake?
Ja, vedno sem pogledala vremensko napoved in vedno sem gledala, kje delam napake. Na začetku sem šla sama sebi na živce (smeh), potem pa sem se navadila. In tudi zdaj se bom pogledala, saj je bilo pri vremenu vse drugače, tam sem pripovedovala, imela sem karto, na katero sem se lahko orientirala. Zdaj pa bom morala brati z bobna in sem se kar težko odvadila kriljenja z rokami.

Kaj bo posebnost te oddaje?
To bo pozitivna oddaja, saj imamo že tako veliko dnevnikov in negativnih novic. Govorila bo o znanih ljudeh, o njihovih zgodbah, predstavljali bomo tudi zgodbe navadnih ljudi, govorili bomo o lepoti, o modi, ... o pozitivnih, lepih zgodbah.

Se kaj bojite tega, kar voditeljstvo potegne za seboj; prepoznavanje na ulici, neupravičene kritike?
Ne. Vajena sem že vsega in tudi takšne kritike pričakujem, saj vedno pridejo, sploh v Sloveniji (smeh). Ampak se ne bom sekirala zaradi tega, ker vem, koliko dela sem vložila, koliko sem dosegla in napredovala.

Špela Jereb | Avtor: Bojan Puhek/Planet TV Bojan Puhek/Planet TV
Kakšne kritike bi vas najbolj zabolele?
Če je kritika upravičena, jo zelo rada sprejmem in se bom tudi potrudila, da jo bom upoštevala. Niso mi pa všeč neupravičene kritike od ljudi, ki me ne poznajo, a me obsojajo. Tudi to me sicer ne zaboli, bolj me boli, da to bere moja družina in se oni obremenjujejo zaradi tega. Oni teh pritiskov niso vajeni. Jaz sem se s tem že sprijaznila, moji mami je pa najbrž težko, če kaj grdega prebere o meni.

Ali pričakujete očitke v smislu, da ste bili vremenarka, Playboyeva zajčica?
Ja, ampak jaz se pod to podpišem. Čez to bi šla še enkrat, če bi bilo treba. To, da sem bila vremenarka, mi je ogromno pomagalo, veliko sem se naučila, navadila sem se kamere, ... To je bila zame pozitivna izkušnja, tako kot hostesno delo zajčice.

Kot zajčica se niste slekli za Playboy, pa bi o tem razmišljali zdaj, ko boste voditeljica?
Ne, ne bi. To ni moj cilj.

O tem, če bi sprejeli delo voditeljice, ste premišljevali en teden. Kakšni dvomi so se vam podili po glavi?
Prej sem imela dve službi. Vodila sem vreme in urejala sem administracijo v neki pisarni. Tam sem se počutila res dobro in bila sem tik pred redno zaposlitvijo. Rada sem hodila v službo, enako je bilo z vremenom. Ta oddaja me je pa res mikala in nisem vedela, če bom denimo imela fajn ekipo, če bom z veseljem hodila v službo, ... Dvomov je bilo veliko, a jih imam vedno manj. Ko sem videla, da oddaja ne bo imela recimo nepreverjenih tračev, sem začela verjeti v to.

Boste še kako drugače sodelovali pri ustvarjanju oddaje?
Pomagam pri idejah za zgodbe, imam veliko besede pri ustvarjanju oddaje, pri vseh stvareh. Sčasoma bom delala tudi prispevke, zaenkrat pa bom pokrivala dogajanje iz tujine.

Komu ste najprej povedali, da boste postali voditeljica?
Mami (smeh).

Špela Jereb | Avtor: Bojan Puhek/Planet TV Bojan Puhek/Planet TV
Kako se je odzvala?
Vesela je bila, ampak je bila tudi ona malo skeptična, kakšna bo oddaja. A je tudi ona zdaj navdušena.

Zdaj, ko ste se začeli pojavljati v revijah, marsikoga zanima, če imate fanta?
Nimam.

Ste kot vremenarka dobivali kakšne ponudbe za zmenke?
Seveda, pride do tega, ampak jaz se na takšne ponudbe na družabnih omrežjih in e-malih ne odzivam. Verjamem v energijo, ko vidim človeka. Tem ponudbam se bolj upiram (smeh).

Ste dobili kakšno nespodobno povabilo?
V zadnjem času ne, je bilo vse na nivoju. Se najdejo tudi takšna, ampak se ob tem samo nasmejem.

Kakšnega fanta pa iščete?
Sploh ne iščem (smeh). Zdaj se mi dogaja toliko stvari, da sploh nimam časa. Drugače pa mi je všeč, da stoji za svojimi načeli, da ima svojo hrbtenico, da ni copata. Da je močna osebnost, od katere se tudi jaz lahko veliko naučim. Seveda mora biti med nama energija, pa nasmejati me mora znati (smeh). Včasih sem bolj gledala na izgled, zdaj sem pa malo starejša in so mi važnejše druge stvari (smeh).

Diplomirali ste na Pedagoški fakulteti, predvidevam, da si želite veliko otrok?
Ja (smeh). No, najprej si želim imeti lasten vrtec, o tem, koliko otrok bi imela, pa še ne razmišljam. Bomo videli.

Že čutite pritisk okolice, kdaj boste imeli otroke?
Ne, čeprav me babi vedno sprašuje, kdaj bo videla kakšnega vnuka (smeh). Imam pa zelo rada otroke in bi ga že imela, če bi bila v resni zvezi. Skoraj zagotovo bi razmišljala o tem.

Prebrala sem, da vas primerjajo z Evo Longorio. Od kod je prišla ta primerjava?
Ne vem, ker meni se sploh ne zdi tako (smeh). Zelo veliko ljudi mi je že to reklo, že okrog trideset. Ne morem verjeti, vedno se začudim in si mislim, od kje jim to.

Komentarjev 1
  • Barbyx 12:58 01.februar 2014.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršitve kodeksa Žurnala24.