Magazin > VIP
85 ogledov

"Ne vem, če si upam imeti še enega otroka"

Saša Lendero
1/17
Osebni arhiv
Ali lahko verjamete, da bo Saša Lendero 6. avgusta stara 40 let? Ob tej priložnosti smo jo izprašali o strahu pred staranjem, gravitaciji in družinskih načrtih. Pokukali pa smo tudi v njen zasebni album.

Kako in s kom boste praznovali 40. obletnico?
Letošnje praznovanje bo povsem delovno obarvano, saj bom na svoj rojstni dan sredi snemanja oddaje Ljubezen na deželi, ki bo jeseni na sporedu na Planet TV. Sicer pa sem tega navajena, saj zadnjih nekaj let na svoj praznik vedno nastopam ali pa snemam. Tudi svobodni poklici namreč niso prav preveč svobodni, ko gre za delo (smeh). Prvi val snemanja bo potekal strnjeno, kar pomeni, da me kar precej dni sploh ne bo doma… Joj, kako se bomo pogrešali! Rojstni dan bo ob tem še najmanjša težava!

Morda veste, kaj vam bo mož poklonil za darilo?
Zadnje dve leti me Miha poleti vedno obdari s tistim, kar najbolj čakam – z novo knjigo iz serije Pesem ognja in ledu (Igra prestolov). Ko je predlanskim Slovenijo obiskal pisatelj George R. R. Martin sem dobila celo podpisan, čisto vroč izvod!  Knjige se vedno razveselim, ali pa kakšne malenkosti, ki se kupi v papirnici ali v drogeriji. Sicer darilom z Miho ne posvečava kakšne posebno velike pozornosti, seveda pa so lepa pozornost.

Kakšni so vaši cilji za 40. leta?
Poskušati biti čim bolj srečna in čim večkrat hvaležna za vse, kar mi je dano, seveda pa bom še naprej pridna, vztrajna in ustvarjalna ter še naprej pomagala drugim po svojih močeh.

Pravijo, da se ženske po 30. letu bojijo vsake okrogle obletnice? Kako je pri vas?
Eeeeeh, nekateri pravijo, da so 40. nova 30., nekateri pa gredo še dlje in trdijo, da so 40. nova 20. Kdo bi se pri 20. bal obletnic!? (smeh)

Kako bi se opisali po dekadah? Kakšna je bila Saša pri 20., kakšna pri 30. in kakšna bo pri 40. letih?
Pri 20. sem imela sama s seboj in svojo tedanjo zvezo ogromno težav, ki so trajale veliko let. V sebi sem imela ogromno veselja in smeha, ki pa sta ugašala v žalosti in negotovosti. Pri 30. sem se počutila močno in svobodno, a veliko preizkušenj me je še čakalo in na mnogih preizkušnjah se zaradi svoje pretirane zaupljivosti in naivnosti nisem najbolje odrezala. Zdaj se  odlično počutim v srcu, duši in telesu! 

Nekatere ženske pri 40. letih postanejo babice. Se takšnega podatka ustrašite?
(smeh) O, tako lahko se pa ne prestrašim! Verjetno je krasno biti babica in ko se bo to zgodilo, se mi bo mešalo od veselja, skrbi, ponosa in pričakovanja!

Razmišljate o sestrici ali bratcu za hčerko?
Razmišljava že, a samo od tega ni nikoli nič “ratalo”! (smeh) Včasih se res pogovarjava o tem, a sama sem tako razočarana nad našo državo, z vodenjem gospodarstva, politike, zdravstva, sodstva, šolstva, sociale, da res nisem prepričana, če si sploh upam pomisliti na to, da bi imela še enega otroka. Pa še to stalno klečeplazenje pred Evropo, ko večina tistih, ki bi morali zastopati in predstavljati svoj narod v Evropi, namesto tega premišljuje samo o tem, kako zadržati svoje stolčke in se potegniti še višje po lestvici. Tudi na račun naroda, ki jim mesečno izplačuje bajne dohodke z upanjem in zaupanjem v to, da bodo v Evropi zastopali naše interese in ne le svojih!

Imate postavo 20-letnice. Kako jo vzdržujete? Kakšne spremembe ste opazili na svojem telesu v zadnjih desetih, 15 leti letih?
O, hvala! Kakšno tako pohvalo je lepo slišati, čeprav to seveda ni res! Moje telo je sicer čisto v redu in predvsem sem mu zelo hvaležna, ker dobro deluje.  Seveda pa se telo z leti spreminja in čeprav je v pravi svetlobi in s pravega kota še vedno videti čisto dobro, pa je dejstvo, da vsako leto celice bolj nagovarja k upoštevanju gravitacijskih zakonov (smeh).  Če vam povem, da ob svojem čistem in popolnem pomanjkanju športnega duha resno razmišljam o tem, da bo treba kaj ukreniti v tej smeri, potem verjetno povem vse! (smeh)

Tudi vaš slog se ni veliko spreminjal. Zvesti ste dolgim svetlim lasem. Razmišljate o kakšni spremembi?
Pravzaprav sem pričeske kar dosti spreminjala. Peti sem začela kot kratkolaska, pozneje sem nosila črna pramena, nekaj časa sem bila čisto blond, vmesno obdobje pa žareče oranžna. V nosečnosti sem se znova postrigla do vratu in zdaj sem res že nekaj let spet svetla in nosim srednje dolge lase, zadnja leta s frufrujem, ki je všeč Mihu. Seveda ves čas razmišljam o spremembi, samo pri izvedbi zatajim!

Boste z okroglo obletnico zamenjali garderobo? Se bosta morda odpovedali kakšnemu kosu oblačila, kateri barvi …?
Nekateri si zmotno predstavljajo, da moja garderobna omara poka po šivih, kar sploh ni res! Imam sicer nekaj odrskih oblek, ki jih moram osvežiti vsakih nekaj tednov ali mesecev, za vsakodnevno rabo ter delo v studiu ali pred računalnikom pa obožujem trenirke, pajkice in majice. Za fotografiranja mi naročnik fotografij pogosto organizira stajling, za sestanke in intervjuje pa tudi ne potrebujem večjega kupa oblačil, pa tudi sicer nisem preveč navdušena nakupovalka. Letos navdušeno nosim žareče barve!

Že dalj časa ste zaročeni. Lahko v tem desetletju pričakujemo poroko?
Kdo ve!?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.