Magazin > VIP
36281 ogledov

Nekdanja pevka skupine Tabu, ki se je v ZDA borila za življenje, prosi za pomoč

nina vodopivec Facebook
Nina Vodopivec, prva pevka skupine Tabu, v ZDA ni našla sreče.

Nina Vodopivec, ki je s skupino Tabu posnela tri albume, se je v ZDA znašla v hudi stiski. Na strani spotfund prosi za denarno pomoč, s katero bi sebi in svojima psičkama financirala pot nazaj v Slovenijo.

"Pozdravljeni dragi SLOVENCI! Odprla sem stran, ki bi me lahko rešila iz zagate, v kateri sem se znašla. Upam, da, ne glede na mojo samotno izbiro življenske poti, ki je po izgubi glasu vodila čez doline in gore, da bi spet našla svojo strast do življenja, vseeno znajde v vas s toplino in ljubeznijo," je zapisala na Facebooku, pozneje pa v videih in na spletni strani, kjer zbira donacije, podrobneje razložila, kaj se je zgodilo.

"Štiri leta nazaj sem bila primorana zapustiti Slovenijo, ker nisem našla opore v policijskem sistemu. Obrnili so mi hrbet, prav tako sodnica v Žalcu, ko sem prosila za pomoč, ker mi je človek sledil in hodil po moji hiši, medtem ko sem spala, se je prikradel na mojem dvorišču," je povedala Nina, ki je v svojem strahu pred zalezovalcem ostala sama.

Da bi spet našla sebe, je odšla v Kalifornijo. "V tej zagati sem znašla zato, ker sem v zadnjih dveh letih šla na lov za denarjem," je povedala pevka in dodala, da je trdo fizično delala, "umaknjena od vsega, v ilegalnih vodah Kalifornije".

"Lansko leto sem postala del tima, ki mi je obljubil plačilo, ki bi zadostovalo za vrnitev domov in nakup zemlje, kjer bi lahko začela svoj projekt Zvezdna vas. Devet mesecev trdega fizičnega dela se je na koncu obrnilo v prevaro in ostala sem z 20 $ v žepu, sredi ničesar, brez kartice, brez avta. Delo je bilo na lokaciji, odmaknjeni od vsega. Zdaj šest mesecev poskušam najti način, da si pomagam. Bivam v prikolici v okolju, ki se samo bori za preživetje," je še razložila

Pred nekaj dnevi pa so se pojavile še zdravstvene težave - zastrupitev krvi. "Moja stiska, ki pritiska in je pritisnila ob moje telo, tako da sem se znašla na urgenci, kjer so se z mano borili za novo možnost življenja, za prebuditev nazaj v zdravje, kar nam je po enem tednu tudi uspelo."

Nina bo verjetno že kmalu doma, saj se je Slovenija na njen klic hitro odzvala. Vsem, ki so ji in ji še bodo pomagali, se bo odolžila s koncertom. "Zato bi rada, da je tvoja dobrodelnost sedaj pravzaprav vstopnica na koncert v tem letu, ki ga pripravim v zahvalo za tvoje reševanje moje situacije, ko se vrnem domov," je obljubila. 

Komentarjev 15
  • tomaz696 14:55 23.april 2022.

    To punco osebno poznam in je izredno topla in dobra oseba vendar sprejema napačne življenske odločitve zato ker bi odločitve bile skregane z njeno osebno notranjo življensko logiko..in zato trpi..ker je naš svet surov in neprizanesljiv do ĺjubezni,sočustvovanja in dobrote..tako ...prikaži več pač je in če se ne znaš prilagoditi te življenje prežveči in izpljune..

  • abfall 22:43 19.april 2022.

    Ta punca nima sreče ali pa sprejema zelo napačne odločitve 1. V Sloveniji ni našla opore v policijskem sistemu ko so ji sumljivi ljudje hodili po hiši 2. Odšla je v Kalifornijo v lov za denarjem 3. Delala je v ...prikaži več ilegalnih vodah Kalifornije 4. Delala je na lokaciji odmaknjeni od vsega 5. Delala je v timu, kjer so ji za devet mesecev fizičnega dela obljubljali plačilo ki bi zadostovalo za nakup večje nepremičnine v Sloveniji 6. Biva v prikolici 7. Zaradi psihične stiske je prišlo do zastrupitve krvi

  • ivo5 21:02 19.april 2022.

    Če ji gre res za preživetje...bi pomagal. Vendar dva psa vrniti iz ZDA v SLO bo velik strošek. Tega ne bi podprl.