Magazin > VIP
23 ogledov

Nemci udrihajo po svojem olimpijskem prvaku

christoph harting
1/4
EPA
Christoph Harting, ki je v metu diska osvojil zlato medaljo, s svojim nemogočim obnašanjem po tekmi ujezil Nemce.

Vsi so pričakovali, da bo Robert Harting v metu diska osvojil zlato medaljo, a je to na koncu uspelo njegovemu mlajšemu bratu Christophu. Ta je po osvojeni zlati medalji dvignil veliko prahu, saj se je na stopničkah obnašal več kot neprimerno. Med nemško himno si je s prekrižanimi rokami požvižgaval in se guncal na mestu. To pa še ni bilo vse. Tudi na tiskovni konferenci je dal vsem novinarjem vedeti, da ga prav nič ne zanima, kaj si mislijo o njem.

Številni jezni Nemci so se oglasili na Twitterju, kjer so 25-letniku očitali aroganco in se zanj sramovali. "Nimam pojma, kaj je hotel s tem povedati. Ne razumem. Christoph mora paziti, da ostane na realnih tleh,“ ga je pokritiziral celo njegov trener, oglasil pa se je tudi direktor nemške olimpijske delegacije Michael Vesper: "Kar je pokazal med podelitvijo medalj, ni bilo lepo. Je del naše ekipe in predstavnik naše države.“

Harting se je medtem za svoje obnašanje opravičil. Povedal je, da je na stopničkah poplesaval, ker le težko stoji pri miru.

Komentarjev 2
  • kapibara 18:42 15.avgust 2016.

    Če bi bil čefurski nogometaš, bi bilo vsaj pričakovano...

  • Janez_53 16:31 15.avgust 2016.

    Nekulturne prostake pač najdeš vsepovsod.