Magazin > VIP
28271 ogledov

Nemčija: Operno pevko pustila ob cesti umreti, izgovor voznice neverjeten

Nemška policija
Nemčija žaluje za velikim pevskim upom.

V nemškem kraju Malchin se je med božičnimi prazniki zgodila tragedija. Operna pevka Friederike S. se je v noči na 26. december po družinskem slavju odpravila v kulturni dom, kjer je potekala zabava. Tam so nanjo že čakali prijatelji, a 23-letnica na cilj ni prispela. Ko je prečkala cesto, jo je zbila 21-letna voznica, ki je nato pobegnila s kraja nesreče. Friederike, ki je ležala na travniku ob cesti, je šele osem ur pozneje našel pešec. Ali bi preživela, če bi voznica poklicala pomoč, še ni znano. Voznica se je sicer policija javila dan po nesreči in povedala, da je slišala le pok, ni pa vedela, da je nekoga zbila. Če ji sodišče ne bo verjelo, jo čaka večletna zaporna kazen. 

Družina mlade pevke je strta od bolečine. Friederike je bila znana po svoji prijazni naravi in prelepem glasu, ki je sedaj za vedno obmolknil. Njena velika ljubezen je bila oder. Veljala je za velik talent. Sodelovala je že s slovito režiserko Vero Nemirova, kot sopranistka pa je nastopila tudi na festivalu Opernale 21. 

Komentarjev 2
  • timja 20:02 29.december 2022.

    z golfom jo je povozila

  • rd2dmk2 16:12 29.december 2022.

    SUV pa mobitel. čist verjamem da ni nič videla in nič čutila. mogoče bodo našli da ni bilo prvič, ko je zbila kaj na nogah, pa brez trohice odgovornosti peljala naprej. kaj pa je dve toni in pol napram 70 kg.