Magazin > VIP
36027 ogledov

Neokusno: To si je šef Fife privoščil ob Pelejevi krsti

Gianni Infantino Profimedia
Oboževalci so se od velikega Peleja poslovili v stadionu njegovega dolgoletnega kluba FC Santos

Včeraj so k večnemu počitku položili brazilsko nogometno legendo Peleja, ki je umrl pretekli teden. Pogrebne slovesnosti so se sicer začele v ponedeljek, ob 10. uri po lokalnem času, na stadionu Santosa v Sao Paolu, kjer se je novembra 1956 začela kariera velikega Peleja. Krsta je tam stala 36 ur.

Njegovi posmrtni ostanki sedaj ležijo na "najvišjem pokopališču na svetu", 32-nadstropni stavbi, ki ji pravijo Memorial Necropole Ecumenica. Pele je po poročanju medijev to pokopališče izbral že pred več kot desetimi leti. Odločil se je za 9. nadstropje - s pogledom na stadion.

Preden so njegovo krsto umaknili s stadiona in jo peljali po ulicah Santosa in mimo hiše njegove mame, se je od njega poslovilo več deset tisoč ljudi, prišlo je tudi mnogo znanih obrazov, med drugim tudi šef Fife, Gianni Infantino, ki si je po mnenju mnogih ob krsti privoščil velik spodrsljaj. Posnel je namreč selfie. 

V ponedeljek je Infantino vse sicer razveselil z novico, da bo FIFA pozvala vseh 211 nogometnih zvez po svetu, naj en stadion poimenujejo po Peleju. "Otroci, prihajajoče generacije po vsem svetu, morajo vedeti, kdo je bil Pele. Ko bodo čez 30, 50, 100 let dosegli gol na stadionu, poimenovanem po Peleju, in  vprašali, kdo je bil, lahko rečemo: Bil je največji in ganil nas je," je dejal Infantino.

infantino | Avtor: Youtube Youtube

 

Komentarjev 3
  • Janez Mušič 11:27 05.januar 2023.

    ŽURNAL IDIOTI, PA TO DELA ŽE VSAK IN NE ZARADI ZABAVE, TEMVEČ V SPOMIN. KRETENI IZ ŽURNAL 🤣🤣🤣🤣🤣

  • Toma 11:31 04.januar 2023.

    Kat je bal, nek je bal!

  • Avatar care
    care 11:18 04.januar 2023.

    Gledal sem delček pogrebne ceremonije. Vsi sorodniki Peleja so bili veseli in nasmejani, kot bi praznovali rojstvo otroka.