Magazin > VIP
25 ogledov

Nermina ni več miss

Nermina Sijamhodžić je bila miss dobra dva meseca. Žurnal24 main
Nermina Sijamhodžić ni več miss Hawaiian Tropic 2009. Direktor tega tekmovanja Igor Šajn je povedal, da so ji zaradi kršenja pogodbe odvzeli naslov.

Organizatorji projekta so v sporočilu za javnost zapisali, da so se za to odločili "zaradi večkratnega kršenja pogodbe, pravilnika in dogovorov, ki izhajajo iz iste pogodbe in pravilnika. Ker se nosilka naziva kljub večkratnim opozorilom in nadaljnjemu kršenju na opozorila ni odzivala, smo dne 9. 12. 2008 dokončno sklenili, da se ji naziv in s tem vse povezane segmente nepreklicno odvzame". Nermina tako ne sme več uporabljati naziva miss Hawaiian Tropic in katerihkoli izpeljank te blagovne znamke, ne sme več nastopati kot miss Hawaiian Tropic Slovenije in javno podajati kakršnihkoli izjav, vezanih na projekt.

Direktor tekmovanja Igor Šajn je za zurnal24.si povedal, da se Nermina Sijamhodžić zaveda, da je kršila določene člene pogodbe in je priznala svoja dejanja. Zdaj že nekdanja miss bi se rada umaknila iz medijev, v prihodnosti pa bo mogoče še sodelovala pri nekaterih drugih njihovih projektih. Vrniti bo morala nekatera darila, med drugim tudi avto za enoletno uporabo.

Na vprašanje, katere člene pogodbe je kršila, je odvrnil: "Tega žal ne morem razkriti, tudi zato da zaščitimo Nermino. Vprašali smo jo, ali naj posredujemo njen kontakt medijem, vendar je rekla ne, da se želi umakniti iz medijev."  Poskusili smo stopiti v stik z Nermino, da nam pove svojo stran zgodbe, a nam je žal ni uspelo priklicati.


Daša Podržaj je nova miss Hawaiian Tropic 2009. © Miss Hawaiian Tropic

 
Nova miss je presrečna
Nova miss Daša Podržaj je bila novice vesela. "Ja, zelo sem presenečena in vem, da je to velika odgovornost, ki jo bom prevzela. Z Nermino sva se sicer dobro razumeli in ves čas tekmovanja tudi družili," je za zurnal24.si povedala Daša. Daša je sicer dijakinja četrtega letnika, a se bo to leto bolj kot šoli posvečala pripravam na svetovni izbor, ki bo junija prihodnje leto v Las Vegasu. Sama sicer ne ve, katere člene pogodbe je kršila Nermina, prepričana pa je, da tega ni storila namerno.

Odškodnine ne bodo zahtevali
Organizatorju bi po pogodbi pripadala odškodnina, a so se odločili, da je od Nermine ne bodo zahtevali. Odškodnina bi v takem primeru znašala okoli 15 tisoč evrov, a se zavedajo, da tega ni storila namerno. Dobili pa so njeno pisno zagotovilo, da bo izpeljala eno dobrodelno akcijo za bolne otroke.

Organizatorji so odločitev za radikalen ukrep pojasnili z besedami: "Čas je, da v imenu vseh organizatorjev kvalitetnih mednarodnih projektov v Sloveniji, kot so Miss Hawaiian Tropic, Miss Earth, Miss Slovenije in Miss Universe, tudi tekmovalkam pokažemo , da gre za resne projekte, v katere je vloženega ogromno denarja, truda in profesionalnosti."

"Ni se zgodilo prvič"
Za komentar smo prosili Katarino Jurkovič , ki je naslov osvojila leta 2003. "Me ne preseneča, to se ni zgodilo prvič. Težko pa povem, na čigavi strani je krivda. Organizatorji ves čas nekaj spreminjajo. Zgodilo se je že, da je neko dekle prišlo v finale, potem pa je na finalnem izboru ni bilo, popolnoma brez razlage. Tudi ko sem sama sodelovala v žiriji, se je zgodilo, da so bila finalna dekleta že izbrana, potem pa so bila na večer izbora dekleta popolnoma druga ," je za zurnal24.si povedala Katarina.

Nova miss Daša ima komaj 18 let. Zato nas je zanimalo, ali so dekleta dovolj zrela za podpisovanje pogodbe in kakšne so Katarinine izkušnje. "Jaz sem se zavedala in sem se odločila, da se bom pogodbe držala. Tudi jaz sem se z organizatorji sprla. Če sem kdaj omenila, da določenih stvari ne bi opravila, so me opozorili, da sem vezana na pogodbo. Če pa so oni dodajali obveznosti k pogodbi, so mi prigovarjali, da sem pač misica in moram to izpeljati. Zato sem to vzela  v zakup," je dejala Katarina.

Katarina je povedala, da ne ve, na čigavi strani je krivda, a da se včasih najde dekle, ki se jim postavi po robu in potem pride do take situacije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.