Magazin > VIP
78 ogledov

Nesreča, samomor ali umor?

Jill Wendy Dando
1/12
youtube.com
Je Marilyn Monroe umoril predsednik John F. Kennedy? Kdo je Anni Nicole Smith in Michaelu Jacksonu predpisal usodno mešanico zdravil? Je princeso Diano umorila kraljeva družina? Je Michael Hutchence res storil samomor?

To so le najbolj razvpite zvezdniške smrti, ki še vedno burijo duhove. Obstaja pa še več nepojasnjenih smrti slavnih. Zbrali smo nekaj znanih in malo manj znanih tragedij.

Truplo igralca Boba Crana, znanega po seriji Hogan’s Heroes, so našli v njegovem stanovanju v Arizoni leta 1978. Nekdo ga je med spanjem pretepel do smrti, verjetno s stojalom za kamero. Umora je bil osumljen igralčev prijatelj John Carpenter, saj so v njegovem avtomobilu našli sledi krvi. Ker pa analiza DNK v tistem času še ni bila na ravni, kot je sedaj, za Carpenterjevo aretacijo niso imeli dovolj dokazov. Leta 1990 pa so primer spet vzeli pod drobnogled. Detektiv je na fotografiji Carpenterjevega avtomobila namreč odkril košček možganov. Na sojenju je sin pokojnega igralca povedal, da je Crane dan pred svojo smrtjo končal prijateljstvo z osumljencem, kar bi lahko bil motiv za dejanje. Kljub temu ga porota ni spoznala za krivega.

Thelma Todd je zaslovela v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Njeno truplo so našli v avtomobilu v garaži. Nekateri menijo, da je igralka naredila samomor, drugi pa pravijo, da gre za nesrečo in da se je lepotica v avtomobilu poskušala ogreti, ker ni mogla v stanovanje. Mnogi pa ne verjamejo niti prvi niti drugi teoriji. Zelo sumljivo je namreč, da je imela Toddova zlomljen nos in da je bilo v njeni krvi toliko alkohola, da zagotovo ni mogla sama po stopnicah v garažo.

David Caradine je umrl v hotelski sobi v Bangkoku, kjer je snemal film. Njegovo truplo so našli v omari. Okoli njegovega vratu, zapestja in genitalij je bila privezana vrv. Igralec naj bi umrl ponesreči med avtoerotično igrico. Njegova bivša žena temu ne verjame, zato je sprožila novo preiskavo.

Raperja Tupaca Shakurja so v Las Vegasu leta 1996 večkrat ustrelili. Umrl je šest dni pozneje v bolnišnici. Tiste noči je v lobiju hotela srečal Orlanda Andersona, člana neke tolpe, ki naj bi ga napadel. Ker policija ni našla dovolj dokazov, za smrt 25-letnega glasbenika do tega dne še ni nihče odgovarjal.

Jill Wendy Dando, obraz britanskega BBC-ja, je umrla pred durmi svojega doma v Londonu. Njen umor naj bi naročil Slobodan Milošević. Jill se je namreč javno postavila na stran kosovskih beguncev.

Francosko filmsko producentko Sophie Toscan du Plantier so leta 1996 s kamnom pretepli do smrti. Njeno truplo so našli pred njeno počitniško hišico na Irskem. Policija je aretirala dva moška, a oba pozneje izpustila.

Raper Notorious B.I.G je umrl leta 1997 po podelitvi nagrad Soul Train Music Awards. Glasbenika so ustrelili v njegovem vozilu. Dočakal je le 24 let.

Igralka Natalie Wood je umrla leta 1981, stara 43 let, po tem, ko je padla čez krov ladje. Preiskovalci so njeno smrt označili za utopitev ter dodali, da je zvezdnica pred tem spila veliko alkohola in da je bila ob smrti opita. Leta 2012 so sporočili, da bodo spet začeli preiskovati njeno smrt, saj so se pojavili novi dokazi, ki kažejo na to, da je bila pred smrtjo napadena.

Bruce Lee je umrl nenavadne smrti. Ker ga je bolela glava, je vzel mešanico aspirina in mišičnega relaksanta. Ulegel se je v posteljo in zaspal za vedno. Zanj je bil usoden možganski edem, ki naj bi ga povzročila prevelika občutljivost na relaksant. Kljub obdukcijskemu poročilu pa mnogi tej teoriji ne verjamejo. Ljubitelji teorij zarote menijo, da so zvezdnika umorili, nekateri pa pravijo, da je njegova družina prekleta. Družina Lee je sicer res imela veliko smole. V bizarni nesreči med snemanjem je namreč umrl tudi Leejev sin Brandon.

Za igralca Jacka Nancea je bil usoden hematom, ki je nastal zaradi udarca. Igralec je prijateljem povedal, da sta ga dva mladeniča pred neko restavracijo udarila v glavo, ker jima je rekel, naj se znebita preširokih hlač in se ostrižeta. Policija je zaslišala lastnika restavracije, ki pa spora ni videl. Obdukcija je pokazala, da je bil zvezdnik v času svoje smrti vinjen, mnogi zato predvidevajo, da si je spor izmislil, ker ga je bilo sram priznati, da je padel in si poškodoval glavo.

Je bil Jimija Hendrixa umorjen? Jimi se je pod vplivom alkohola in uspaval zadušil v lastnem bruhanju. Njegov nekdanji menedžer James Wright je bil prepričan, da je glasbenika ubil njegov takratni menedžer Mike Jeffery, ki je Jimija tik pred njegovo smrtjo življenjsko zavaroval. Izjavil naj bi celo, da je glasbenik več vreden mrtev kot živ. Wright zato verjame, da je Jeffrey Hendrixa prisilil, da je pogoltnil celo goro tablet in pijače. Umor naj bi tik pred svojo smrtjo tudi priznal.

Televizijsko igralko Barbaro Colby so leta 1975 med sprehodom z nekim moškim ustrelili. Igralka je umrla takoj, njen spremljevalec pa malo pozneje. Tik pred svojo smrtjo je policiji opisal dogodek. Povedal jim je, da sta ju brez razloga napadla dva neznanca. Zakaj sta morala umreti in kdo ju je ustrelil, še vedno ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.