Magazin > VIP
51 ogledov

Nevarno suha, a dela ji ni manjkalo

Georgina Wilkin Facebook
Iz modnega sveta prihaja še ena šokantna zgodba, in sicer iz ust nekdanje manekenke Georgine Wilkin, ki je bila tako suha, da ji je grozila odpoved organov.

Triindvajsetletna nekdanja manekenka je bila navdušena nad modnim svetom in shujšala do te mere, da so ji začeli odpovedovati ledvice in srce. A njen agent je bil nad njeno shujšano postavo tako navdušen, da jo je spodbujal z besedami: "Georgina, karkoli že delaš, nadaljuj s tem." Georgina si je pri šestnajstih te besede vzela k srcu in sedem let trpela za anoreksijo. "Vse, kar sem nesla k ustom, je bila le solata ali zelenjava, včasih nisem jedla po dva dni. Odmore za kosila sem preživljala v knjižnici, staršem pa lagala, da hodim na kosila s prijatelji," je povedala in izdala, da, bolj suha kot je bila, več dela je dobila, celo za podjetji, kot sta Topshop in Gap: "Med snemanji nihče ni jedel, čez dan smo pili le kofeinske napitke. Moja mama je to opazila, vendar mi ni želela stati na poti, saj je videla, kako srečna sem, da sem lahko del modne industrije. Vsi v industriji so vedeli, da trpim za anoreksijo, moji prsti in ustnice so bili neprestano modri, ker sem bila tako suha, da moje srce ni imelo moči črpati krvi po telesu. Poznam vsaj še pet zelo poznanih modelov, ki trpijo za podobno težavo."

Georgina je svoje početje opustila, ko so ji zdravniki povedali, da je njeno življenje ogroženo in danes 23-letna mladenka ne dela več kot model. "Naj vsi vedo, kako močno se pritiska na modele. Bolj si suha, več dela dobiš, in to je nevarnost, ki zelo slabo deluje na psiho mladih deklet," dodaja nekdanja manekenka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.