Magazin > VIP
22 ogledov

Newarčani besni zaradi Whitneyjinega pogreba

Whitney Houston EPA
Prebivalci Newarka, kjer je odraščala pokojna Whitney Houston, so močno razburjeni zaradi stroškov pogreba dive. Izvedeli so, da bodo morali pogrebno slovesnost, vredno 187 tisoč dolarjev, plačati oni.

Ko so se prebivalci Newarka 18. februarja s pogrebno slovesnostjo poslovili od dive Whitney Houston, se nikomur ni niti sanjalo, da bodo visoke stroške pogreba morali kriti oni. Ameriška spletna stran CBS poroča, da bo štiriurna pogrebna slovesnost mesto Newark stala kar 187 tisoč dolarjev (približno 140 tisoč evrov). Stroški so tako visoki predvsem zato, ker so morali med slovesnostjo poskrbeti za ustrezno varnost; na delu je bilo kar dvesto policistov, ki so delali nadure. Letni proračun mesta znaša štiri milijone dolarjev, za varovanje Whitneyjinega pogreba pa je šlo kar pet odstotkov tega zneska.

"Mislim, da je naravnost absurdno, da morajo za pogreb dive plačati tisti, ki so brez službe in brez doma. Če so hoteli razkošen in velik pogreb, bi morali za stroške poskrbeti sami," je družino Houston okrcal Quincy Ruffin, eden od prebivalcev Newarka. Mestna svetnica Mildred Crump pa je ob tem dodala, da je bilo takšno varovanje še kako potrebno. "Sama sem bila priča tisočim ljudem, ki so poskušali na vsak način priti v cerkev. Ne vem, kaj bi se zgodilo, če ne bi bilo ustreznega varovanja in tolikšnega števila policistov. Marsikdo bi bil huje ranjen."

A za mnoge prebivalce to ni opravičilo. Zdi se jim nezaslišano, da bodo morali plačati pogreb, ki se ga sploh niso smeli udeležiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.