Magazin > VIP
504 ogledov

"Nič narobe, da sem se prijavil"

(Foto: Miro Majcen) Žurnal24 main
Mitja Šinkovec je v zadnji oddaji Slovenija ima talent žirijo prepričal s pesmijo Jedina Tošeja Proeskega. Pozornost pa je pritegnil tudi zato, ker je bil nekoč član skupine Tangels.

Zakaj ste se prijavili na Slovenija ima talent (SIT), glede na to, da ste bili nekoč član skupine Tangels?

Prijavila me je punca, jaz nisem imel želje po tem. Kasneje pa sem si rekel, da je to dobra odskočna deska, če mislim nadaljevati z glasbo.

 

Tangelsi niso bili dobra odskočna deska?

Ja, seveda so bili. Naši pogledi so bili pač različni in smo se razšli.

 

V kakšnem smislu različni?

Imeli smo drugačen pogled na glasbo. Oni imajo željo po drugačni zvrsti, radi poskušajo nove stvari, jaz pa sem bolj domač (smeh).

 

Sa%C5%A1a Ozamernik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

So vas kandidati na avdiciji prepoznali?

Ja, nekateri so me. Rekli so mi "fajn, da si se prijavil", sicer pa niso komentirali.

 

Se vam ne zdi sporno, da ste kot glasbenik že imeli priložnost, zdaj pa ste se prijavili na SIT, kjer iščejo nove talente?

Meni so to ne zdi narobe. Kot sem že rekel – sprva se sploh nisem hotel prijaviti na SIT, potem pa sem videl, da je pravzaprav fajn. Zdaj se mi to zdi čisto v redu in hvala, da imam punco (smeh).

 

Kako to, da ste zapeli pesem Tošeja Proeskega, če želite biti bolj domači?

Zato, ker ga ljudje poznajo, pesem je čustvena in tudi sam se vidim v njej.

 

Kaj si obetate od šova?

To je super izkušnja, poleg tega ti odpre vrata za naprej. Upam, da pridem čim dlje, to je moj cilj. Da gledalcem pokažem, da nekaj znam.

 

Če boste zmagali, kaj boste naredili drugače? Česar prej niste s Tangelsi?

Kaj pa vem. Povsod bi se pojavljal, povsod bi pel. Predvsem na dobrodelnih zadevah, to mi je všeč. Tega pri Tangelsih nismo delali in meni je to manjkalo.

 

V kom vidite največjo konkurenco?

Ne vem. Glasbe ne merim tako. Tukaj sploh ni konkurentov, kdor je dober, je dober. Na SIT gre seveda za tekmovanje, ampak ... Morda je pa prav moja punca moja največja konkurenca (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.