Magazin > VIP
17110 ogledov

Nika Veger zgrožena planila nad angleške turiste: Kaj počnete?

Nika Veger instagram
Še sama ni mogla verjeti, kako podlo dejanje so storili!

Znana vizažistka, vplivnica in zagovornica zdravega načina življenja in žena Petra Polesa, Nika Veger, se te dni z družino mudi na samotnem otočku na Hrvaškem. Tam po plažah pridno pobira odpadke in še naprej ozavešča o zmanjševanju uporabe plastike v vsakdanjem življenju.

Pripetilo pa se ji je nekaj grozljivega: “V našem zalivčku je bilo ob prihodu vsaj sedem hobotnic, vsak dan pa turisti iz vode izvlečejo vsaj eno. Velikost ni pomembna, čeprav ulov hobotnice, ki ima manj kot pol kile, zakonsko ni dovoljen. Ne zato, ker bi bilo na krožniku potem premalo, ampak zato, ker tako male živali sploh še niso dosegle spolne zrelosti in tako niso uspele doprinesti k ustvarjanju novih bitij, k nadaljevanju vrste." Slikala je Angleža, ki sta mirno gledala otroke, kako se znašajo nad hobotnico. Pristopila je k njim in jih vprašala, zakaj so ulovili tako malo žival. Zakonov niso poznali in starša sta ji povedala, da sta ponosna na svoje otroke, da so si ulovili malico. 

Nika Veger | Avtor: instagram instagram

Nika je dodala, da je videti, da bo Jadran kmalu brez življenja in pozvala svoje sledilce, da z nabiranjem školjk, lovljenjem rib in hobotnic prispevamo k temu stanju. Povedala je, da je v desetih dneh v njihovem zalivu ostala samo še ena hobotnica. Veliko sledilcev se ji je zahvalilo za koristne informacije, eni so pripomnili, da so se tudi oni potapljali, a da niso videli sploh ničesar živega več v podvodnem svetu, razen kopice rib, ki bi jih lahko prešteli na prste.

Nika Veger | Avtor: instagram instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:34 20.julij 2023.

    Ko pa ribiči lovijo ribe pa ni nič ogroženo morje pred iztrebljenjem? Daj Nika pojdi na eno večerjo s sipami .

  • SlavkoKrizman 15:38 20.julij 2023.

    Prepotentni sebični dreki....tak je sedaj svet...