Magazin > VIP
30949 ogledov

Škofje: Nika Zorjan je oskrunila cerkev. To pravi ona.

Nika Zorjan Insta Instagram
Pevka po prepovedi prejema klice in sporočila.

Pevka Nika Zorjan je v sredini maja premierno izdala video spot za pesem 1,2,3. Ta je bil posnet v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. Kot pa meni Slovenska škofovska konferenca, zaradi vsebine ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora in sakralni namen. Navedli so, da naj bi pri tem prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote.

"Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim. Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf do preklica prepoveduje vsa snemanja in objave v vseh cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila.," so še zapisali pri Slovenski škofovski konferenci.

Nika Zorjan se je že odzvala.

Kot je na družbeno omrežje zapisala pevka, ves dan prejema klice, sporočila in vprašanja glede izjave soboške škofije.

"Nimam komentarja. Kdor hoče, si lahko pogleda videospot in si ustvari svoje mnenje,"  je zapisala.

Pod njeno objavo so se odzvali tudi znani Slovenci, ki so jo v veliki meri podprli. Med njimi Zvezdana Mlakar, Dejan Krajnc in drugi.

Komentarjev 16
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 17:36 05.junij 2022.

    Tule se strinjam s cerkvijo , taki spoti ne sodijo v cerkev in to upravičeni očitki s pedofilijo nimajo tule prav nič skupnega. Povrh tega je pa vse skupaj bolj kot ne na nivoju kakšnega slabega porno kanala.

  • Pierre 16:49 03.junij 2022.

    Ja zakaj pa cerkev ni prepovedala snemanja PREJ da ne bi potem prišlo do ''skrunjenja''??? Sicer pa se vidi, da se fajmošter zelo zabava ob pogledu na Niko...je kaj videti!!!

  • mph2 11:25 03.junij 2022.

    Odličen komad, ima lep glas, dobro postavo, video je kvalitetno posnet. Top.