Magazin > VIP
6540 ogledov

Niki Lauda: Njegova žena še danes zelo trpi

niki lauda
Dala je intervju.

Pred enim letom je umrl nekdanji dirkač F1, Niki Lauda, ki je dočakal 70 let. Dirkaška legenda je imela hude zdravstvene težave. Leta 2018 je prestal presaditev pljuč, ki so bila vse od njegove nesreče med dirkanjem, v kateri bi skoraj zgorel, poškodovana. 

Potreboval pa je tudi ledvico, ki mu jo je darovala žena Birgit. Njuna ljubezenska zgodba je nekaj posebnega. Birgit je bila 30 let mlajša od svojega soproga. Večno zvestobo mu je obljubila, ko ji je bilo 29 let. Sedaj 41-letna lepotica, ki je kot stevardesa delala pri letalski družbi Austrian Airlines, ki ji je Lauda prodal svoje letalsko podjetje, je takoj vedela, da je Niki ljubezen njenega življenja. Svoj organ mu je poklonila, ko sta bila v zvezi šele 10 mesecev. 

Njuno ljubezen je pred desetimi leti okronalo rojstvo dvojčkov, Maxa in Mie. Otroka sta Birgit sedaj v veliko oporo. "Z besedami ni mogoče izraziti, kje vse nam manjka njegova prisotnost. Pogrešamo ga vsak dan, 24 ur na dan,“ je povedala za "Ö3".

A življenje gre naprej, četudi boli. "Počasi poskušamo najti izhod iz tega oblaka žalosti,“ je še dejala in dodala: "Aktivno poskušamo delati na sebi, tudi tako, da si pustimo pomagati. Trudimo se postati odpornejši in iz te situacije izstopiti močnejši. Zdaj kdaj pa kdaj že doživimo pozitivne trenutke, ki so povezani z veliko sreče in veselja.“

Vdova pravi, da ne želi, da bi otroka pozabila na očeta. Nanj se tako pogosto spominjajo tudi med vsakodnevnimi aktivnostmi, na primer med sprehodi. "Ko gremo na sprehod, hodimo po njegovih poteh. Rečem jima: 'Gremo po tej poti v vinograd, ki ga je oči tako ljubil.' Za nas Niki ostaja tukaj.“

Novo na kanalu Joonglaa!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.