Magazin > VIP
12091 ogledov

Nina Gazibara kritično gleda na nekaj, kar počnemo skorajda vsi

Nina Gazibara osebni arhiv
Zaupala nam je, kako vidi vse spremembe, ki so se zgodile tekom let.

Slovenska manekenka, fotomodel in televizijska voditeljica Nina Gazibara je z nami delila svoj pogled na trenutne modne smernice.

"Nekaj razlik med takratnimi in sedanjimi modnimi smernicami seveda je, a marsikaj tudi ni tako drugače, kot bi si marsikdo mislil. Glede samih oblačil moram reči, da je zelo malo razlike med recimo sedemdesetimi, osemdesetimi in zdajšnjimi časi. Razlika je predvsem v materialih, ki so danes bolj zračni kot takrat. Takrat smo nosili mini, midi in maksi, prav tako se le te nosijo zdaj. Strgane kavbojke so bile moderne takrat in so moderne sedaj, enako velja recimo za hlače na zvonec," pove. 

Spregovorili smo tudi o tem, kaj si misli o tako imenovanih influencerjih in sodobnih načinih plasiranja na tržišče. "Tehnologija je naredila svoje. V osemdesetih letih, ko so se pojavili računalniki, sem tudi sama naredila tečaj, a takrat še ni bilo interneta, družabnih omrežij in različnih blogov. Po eni strani so družabna omrežja dobra zaradi vzpostavitve različnih stikov, po drugi strani pa tudi ne, saj pregledovanje vseh sporočil, ki jih dobiš, vzame kar precej časa. Če se dotaknemo ob tem še telefonije, lahko povem, da smo se včasih dogovorili za klic ob določeni uri in smo nato ob dogovorjeni uri doma ob telefonu čakali na klic. Zdaj stacionarni telefoni praktično stojijo in se prašijo. Po drugi strani pa je mobilna telefonija naredila tudi to, kar sem ravno pred kratkim opazovala, da se mladi usedejo za mizo, 10 minut pogovarjajo med seboj, nato vzame vsak v roke svoj telefon in so na telefonu. To ni več druženje. Kar se tiče influencerjev in sodobnih načinov pojavljanja v medijih, je razlika med takratnim časom in sedanjim predvsem v tem, da se je ogromno reklamnih sporočil iz tiskanih medijev in televizije preselilo na splet. Včasih so reklame na spletu zelo moteče, saj kar »padajo« dol. To, da preko tega služijo razne vplivnice in vplivneži, je fino, a zahteva veliko dela," pravi

A nekaj Nino še predvsem moti: "To, da se ljudje fotografirajo in nato z različnimi aplikacijami spreminjajo videz. Sama tega ne znam delati. To popravljanje sem lani doživela pri prijateljici, sama sem bila minimalno naličena, ona nič, ker je pripravljala kosilo. Predlagala je, da bi naredili eno fotografijo za spomin. Vprašala sem jo, ali se ne bo vsaj malo naličila, a mi je odvrnila, da se bo naknadno z aplikacijo. Meni je bilo to smešno, nekako tuje. Rekla sem ji, ali mi pokaže, kako to naredi, pa ni hotela."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.