Magazin > VIP
364 ogledov

Nina Ivanič ima borelijo druge stopnje

Igralka ima rahle glavobole, a se počuti dobro. (Foto: Jure Makovec/Mediaspeed.n Jure Makovec/Mediaspeed
Nina Ivanič je na začetku tedna presenetila z novico, da je zbolela za borelijo, ki je že napredovala v drugo stopnjo. Igralka sicer ne ve, kaj jo je pičilo, zdravljenje pa je že v polnem teku.

Nina je že pred nekaj tedni na nogi opazila dva rdeča madeža z belim krogcem v sredini, a ker o klopu ni bilo sledu, se z lisama ni obremenjevala. Kasneje pa je opazila, da so madeži še vedno tam in da se širijo.

 

Kmalu zatem ji je noga, na kateri sta bili lisi, začela dreveneti, zato se je končno odločila za obisk zdravnika. Ta jo je poslal na infekcijsko kliniko, kjer so ji povedali, da je zbolela za borelijo, ki je že napredovala v drugo stopnjo.

 

Počuti se dobro

Seveda je igralka takoj začela z zdravljenjem, ki pa še vedno poteka. "Vsak dan hodim na infekcijsko kliniko, kjer dobivam zdravilo naravnost v žilo, in vsak teden moram dati kri," nam je razložila Nina in dodala, da se sicer počuti dobro.

 

"Malo sem utrujena in imam rahle glavobole, ampak ni nič groznega. Že od samega začetka se kar dobro počutim." Čaka jo še teden dni jemanja antibiotikov, nato pa bo morala eno leto na vsake tri mesece hoditi na kontrolne preglede. "Redno bodo morali pregledovati mojo kri, saj nikoli ni stoodstotno, kdaj lahko izbruhne tretja faza."

 

Nina Ivani%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Še vedno ne ve, kaj jo je pičilo

Nina je trenutno doma, kjer počiva, občasno pa hodi na krajše sprehode, a ne v gozd, saj se je v njej naselil strah. Resno razmišlja tudi o cepljenju. "Na cepljenje bom peljala tudi svoje otroke, saj sem na infekcijski kliniki videla, kakšni so ljudje s klopnim meningitisom."

 

Sicer pa Nina še vedno ne ve, kje je naletela na okuženega klopa, prav tako ni prepričana, ali je sploh bil klop. "Ne vem, kaj bi me lahko pičilo, na sebi nisem zaznala nobenega klopa. Mogoče me je pičila kakšna mušica ali pa komar."

 

Za borelijo sta v preteklosti zbolela tudi njena mama in tast, a sta oba imela borelijo prve stopnje. "Zdravnik jima je predpisal antibiotike, ki sta jih jemala en teden, nato pa je bilo vsega konec," nam je še zaupala Nina.

 

Rehabilitacija bo trajala dolgo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.