Magazin > VIP
17194 ogledov

Nine iz Big Brotherja ne boste več prepoznali, shujšala je za 75 kg!

nina golub Osebni arhiv
Se še spomnite vedno vesele in simpatične Nine Golub?

Prikupno Nino Golub je Slovenija spoznala v 3. sezoni šova Big Brother, ki so jo na Kanalu A predvajali leta 2015. Takrat je zmagala Pia Filipčič. Ljubiteljica tetovaž, eno je poklonila tudi pokojni prijateljici, pa se je od takrat močno spremenila in ne govorimo le o pričeski ... Izgubila je neverjetnih 75 kilogramov! Vse to se je zgodilo, ko se je njeno zasebno življenje obrnilo na glavo.

Zdravstvene težave so jo prisilile v spremembo življenjskega sloga

Nina je poklicna fotografinja in mamica dveh malih otrok, sinčka Alena (3) in hčerke Aline (4). Bila je tudi poročena. Leta 2016 nam je zaupala, da je preko prijateljice spoznala 25-letnega fanta in se zaljubila. Dve leti pozneje sta z Emirjem stopila pred oltar, leta 2022 pa so mediji že pisali, da je Nina spet samska. Zdravstvene težave pa so se začele že po rojstvu hčerke.

nina golub | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
"Živimo srečno in mirno življenje. V zadnjih dveh letih sem se odločila za spremembe, ker s sabo nisem bila več zadovoljna. Imela sem težave s previsokim pritiskom in utripom. Začelo se je po prvem porodu oziroma takrat smo ugotovili, da jih imam. Verjetno pa so bile prisotne že dalj časa ... Po rojstvu drugega otroka, po ločitvi in vsem stresu pa sem morala jemati zelo močne tablete za pritisk, ki mi je kljub temu še vedno nagajal. Če malo pretiravam, bi lahko rekla, da sem bila zaradi zdravja nesposobna skrbeti za dva otroka. Ko je sin shodil, ju nisem več dohajala. Zapirala sem se vase, nikamor nismo šli, ker me je bilo strah, da bi se jima kaj zgodilo, ker se zaradi kilogramov nisem bila zmožna hitro odzivati. Takrat sem si rekla, da tako ne gre več in da moram najti rešitev. In rešitev je bila izguba kilogramov," je za naš medij povedala Nina, ki je izgubila neverjetnih 75 kilogramov in danes pri višini 175 centimetrov tehta 56 kilogramov.

"Ko ostaneš sam, se nisi sposoben postaviti na prvo mesto. Imela sem dva majhna otroka. Sin je bil star šele nekaj dni, ko smo ostali sami. Moj prvi cilj je bil, da poskrbim zanju. Čez dan nisem nič jedla, zvečer pa sem izpraznila hladilnik in kilogrami so se začeli nabirati. Ko sem prišla na težo, ki je primerna za 30-letno žensko, visoko 175 centimetrov, sem lahko tablete dobesedno odrezala. Celo življenje sem se borila z jo-jo učinkom. Nikoli nisem imela dovolj volje, da bi prišla do želene točke. Zdaj imam pa dve motivaciji na dveh nogah, otroka, za katera bi z neba sklatila zvezde, če bi bilo treba," še pravi Nina, ki je v svojih najtežjih časih tehtala čez 130 kilogramov.

"Spremenila sem življenja, a ni bilo tako hudo. Ena od večjih sprememb je bila ta, da na dan naredim 10 tisoč korakov. Trudim se, da sem ves čas v gibanju. Poudariti moram tudi pomen rednih obrokov. Danes jem vse, a v manjših količinah. Ko sem hujšala, sem prav tako jedla vse, obroke pa sem si takrat tehtala - 150-mililitrski obroki pet do sedemkrat na dan," je še razložila. Nino sedaj čaka še en izziv. Drugega februarja ji bodo s trebuha odstranili odvečno kožo. "Dobila sem napotnico. V bolnišnici v Novem mestu me sedaj čaka operacija. To je nagrada za ves trud. Zelo mi bo olajšala življenje. Pod to odvečno kožo sem namreč delajo rane, ki bolijo. To je treba rešiti. Nato se bo začela pa prava borba - obdržati želeno težo."

Prepričani smo, da ji bo uspelo, saj tudi Nina pravi, da je vse mogoče doseči, če je volja dovolj močna.

Komentarjev 3
  • Pierre 18:13 09.januar 2024.

    Jo nism poznau ne prej ne zdej!!!! Še kdo??

  • Ender3 12:33 09.januar 2024.

    S čim vse kvari portal ta avtor..Bedno in prazno..

  • Avatar Zala
    Zala 08:25 09.januar 2024.

    Nina, čestitke za osebni uspeh. Vse dobro tudi v bodoče.