Magazin > VIP
22545 ogledov

Nino Radi (Sanjski moški) na svetovnem prvenstvu zmedel tekmovalec

nina radi Instagram
Že skoraj 20 let tekmuje na evropskih in svetovnih tekmovanjih.

Nina Radi, znana iz šovov Sanjski moški in Kmetija, se je v Bolgariji udeležila svetovnega prvenstva v teku. Letos je sodelovalo 200 tekmovalcev iz 21 držav. Nina je na etapah zasedla 15., 16. in dvakrat 17. mesto.

"Tekmujem že skoraj 20 let. V tem času me je poleg raka, ki sem ga prebolela nekaj let nazaj, ustavila še huda poškodba stopala. Obe bolezni sta mi onemogočili treniranje in tekmovanja. Ampak nikoli se nisem predala ali smilila sama sebi. Vedno sem si govorila, da bom vse premagala in da je to samo slabo obdobje, ki bo enkrat za mano. Ko si vrsto let del nečesa, del nekega športa, treningov, tekmovanj, to postane način življenja in težko si brez tega. Težko tudi opišem, kako se počutim. Lahko bi rekla, da mi tekmovanje daje občutek 'doma', tek me kljub velikemu naporu sprošča," je za Žurnal24 povedala Nina, ki vse do začetka tekmovanja ni vedela, ali bo zaradi težav s srcem smela nastopiti. 

"Dve preboleli koroni v razmiku meseca in pol sta stanje z mojim srcem še dodatno poslabšali. Opravila sem kar nekaj preiskav, šla po različna mnenja in na srečo je stanje stabilno, da lahko nadaljujem s tem, brez česa si iskreno težko predstavljam svoje življenje. Res, da zaradi tega nisem smela trenirati, kot bi sicer, vendar sem hvaležna, da se je končalo tako, kot se je," nam je zaupala in poudarila, da med tekom ni imela nobenih težav.

Je bil pa zelo težave teren ... "Zelo je bil zahteven. Hribovit, na nekih delih skalnat. Preglavice je povzročal tudi dež, ki nas je konkretno premočil, poti pa postale blatne in spolzke. Težje, kot so razmere, bolj, kot sem blatna in popraskana od vej in trnja, večje zadovoljstvo mi je teči. Najboljši občutek pa je, ko prideš v ciljni koridor, kjer ob strani veliko tekmovalcev glasno navija, vrti raglje in bučno spodbuja svoje ekipe. To ti res še dodatno požene kri po žilah in iz tebe izvabi še zadnje atome moči, da tečeš še hitreje."

Je pa Nina kakšno mesto izgubila zaradi neljubega dogodka s sotekmovalcem. "Na eni od tekem nisem bila prepričana, ali sem res na pravi poti. Ko je mimo pritekel tekmovalec, sem spremenila smer in začela teč v za njim. Po nekje 3 kilometrih sem ugotovila, da sem bila prej na pravi poti, zato sem se morala vrniti. Seveda sem izgubila kar nekaj nepotrebnega časa in si rekla, da bom naslednjič raje sledila sebi ..."

Nina ima velike cilje. V naslednji sezoni namerava izboljšati svoj rekord, to je 9. mesto, ki ga je leta 2018 dosegla na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. "Verjamem, da mi bo z mojo trmo in vztrajnostjo to uspelo. Mogoče ne naslednje leto, vendar enkrat bo," je optimistična.

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 07:09 18.september 2022.

    Mimo je prišel moški in ona je takoj stekla za njim...nihče ni pričakoval kaj drugega od Nine ;)

  • Megan_Conner 12:25 17.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...........>>>>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦