Magazin > VIP
33 ogledov

"Nisem imuna na stvari, ki mi ranijo srce"

Severina
1/5
Anže Petkovšek
Dober mesec pred spektaklom v ljubljanskih Stožicah, nam je Severina razkrila nekaj intimnih skrivnosti ...

V pogovoru z novinarji vedno delujete tako zelo spokojno, na odru pa se prelevite v vročo nastopačko. Imate tudi vi, tako kot Beyoncé, odrski alter ego?
Nikoli nisem razmišljala o tem, da bi si nadela neko drugo ime, mi je pa Tomaž Pandur ob neki priložnosti rekel, da je v meni vsaj šest do sedem Severin. Tega sama ne opazim. Sama sebi sem vedno enaka.

Turneja, sploh tako obsežna, zahteva celega človeka. Kako krmarite med materinstvom in kariero?
Zelo sem ponosna, da sem se tako dobro organizirala. Aleksandar je bil z menoj v Ljubljani vse tri tedne, ko smo vadili za turnejo, in res nam je bilo lepo. Imam super gospo, ki mi pomaga in ki se je z njim sprehajala ob Ljubljanici in hranila golobe, medtem ko sem imela vaje. Z menoj je šel tudi v Skopje in Beograd, trenutno pa uživa z očetom. Mislim, da imam veliko srečo, da sem v poslu, ki ga ljubim, in si sama določam, kdaj bom delala. Te možnosti na žalost nimajo vse ženske, saj morajo delati po cele dneve in otroke pustiti v varstvu. Res sem srečna, da si sama odrejam čas in sem tako lahko s sinom devetdeset odstotkov časa.

O ljubezni: "Srečna sem"

V zadnjem letu so vas zaradi osebnega življenja veliko vlačili po medijih. Kako se spopadate s tem?
Te rumene stvari morajo iti mimo mene. Jaz nisem pobudnik tega. To je življenje, v življenju se nam dogajajo dobre in slabe reči. Vse to je potrebno vključiti v funkcijo, ki jo imamo, in te emocije preleviti v dobre skladbe. Srečo imam, da imam ta ventil in lahko na odru divjam, vpijem in vsi mislijo, da je to del programa, v resnici pa je moj notranji krik. Ko v sebi nosite srečo in ljubezen in ste sami s seboj zadovoljni, se vas te stvari dotaknejo veliko manj. Seveda ne moreš biti imun na stvari, ki ti ranijo srce, lahko pa iz tega napišeš pesem, pokličeš nekoga tako emotivnega kot si sam, podeliš z njim stvari in se posvetiš uspešni turneji.

Torej so čustveno nabiti osebni odnosi plus za vaše glasbeno ustvarjanje?
Mislim, da je tako. Da smo posebna vrsta. Vse knjige, ki jih preberemo, vsi filmi, ki jih gledamo, vse te zgodbe ljudi, vse to se nas dotakne. Brez tega ne bi mogli delovati. Gre za to, kako tankočuten si, da vse to kupiš in tako dobre, kot slabe stvari preneseš v glasbo.

Znano je, da vam brez strasti in ljubezni ni živeti. So te osebnostne turbolence okrepile vaše ljubezensko življenje, ste danes srečni?
Res je, da brez ljubezni in strasti ne znam. Srečna sem. Moram reči, da … vse kar bom rekla je to, da sem srečna (smeh).

Si želite še enega otroka?
Iz vaših ust v božja ušesa. To je božja volja, tako kot je bilo pri Aleksandru. Nisem ena tistih žensk, ki bi načrtovala, ljubim nepredvidljivo življenje in mislim, da bi nam bilo dolgčas, če bi vse načrtovali.

Vsako leto izgledate bolje, v čem je skrivnost?
Ko snemaš po cele dneve, pozabiš jesti. Na koncertu v Beogradu smo jedli šele ob polnoči. Imam srečo, da sem prišla do teže, ki je moja, in jo le vzdržujem. Seveda telovadim, saj fizično ne bi zmogla celotne turneje, najstarejši plesalec iz Maestra ima le 24 let, tako da sem potrebovala malo več kondicije kot sicer. Dohajala sem jih, vendar me niso do konca izkoristili, zmorem namreč še več (smeh).


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.