Magazin > VIP
42 ogledov

"Nisem več mlad, da bi skakal do stropa"

viktorji
1/36
Anže Petkovšek
Po sinočnji podelitvi najbolj prestižnih slovenskih kipcev smo se družili z zmagovalci in poizvedovali, kaj so si o šovu mislili gledalci v dvorani.

Zabava po Viktorjih je kot že vsako leto doslej tisti del večera, ki ga ljudje najbolj pričakujejo. Množica neznanih obrazov je iz leta v leto večja, zato je pravi izziv najti dobitnike kipcev. Zmagovalca večera, prejemnika viktorja za življenjsko delo, Borisa Cavazzo, smo našli v družbi družine, s katerimi je proslavljal svojo nagrado. A tako kot na odru, tudi na zabavi ni dajal vtisa, da bo viktor našel posebno mesto v njegovem domu. "Pomeni mi toliko, kot vsako drugo priznanje, nobenemu ne dajem prednosti. Zelo v redu, sem vesel, ampak nisem več mlad, da bi skakal do stropa. Nisem se še odločil, kam ga bom postavil, saj imam doma tak nered." Je bila pa zanj zato toliko bolj vesela nekdanja žena Oriana Girotto, ki je na podelitev prišla prav njemu v podporo. "Jaz sem se že dolgo spraševala, kdaj ga bo dobil. Če si ga on ne zasluži, potem pa ne vem, kdo si ga."

Sinoči si je svojega, že četrtega, zaslužil tudi Denis Avdić, ki je blestel tudi kot eden od voditeljev večera. Po zmagi nam je zaupal, da svojih kipcev ne nosi domov, temveč jih nesebično razdaja vsem sodelavcem. "Vsi kipci so na radiu, ob vhodu, v vitrini. Kaj mi bodo doma, da jih bom jaz gledal, pa še trije? To so kipci za radijsko delo, za tem stoji ogromna ekipa, zato je to priznanje tudi za vse ostale." Na vprašanje, kako se počuti, ko je spet premagal konkurenco, pa odgovarja: "Jaz res živim za radio, če bi moral izbirati med televizijo in radiem, bi vedno izbral radio, ker mi je 'd best'. Ne predstavljam si dneva, da ne bi šel v službo in v etru kaj povedal. Ko bo prišel ta dan, bo zelo žalostno."

Gledalcem je prav reči "Hvala"

Svojega prvega je sinoči v roke prijela Špela Grošelj, kot del ekipe šova Gospodinje pojejo. Premagali so dve zelo priljubljeni oddaji, 24ur in Na zdravje!, kar je presenetilo tudi njih. "Viktorja nikakor nismo pričakovali, zelo smo bili veseli že nominacije, saj je bila konkurenca res huda. Ponosni smo, da je Slovenija država, ki ima rada harmoniko in ki je sprejela naš resničnostni šov. Je pa res, da sem bila tako presenečena, da nisem imela pripravljenega nobenega govora, tako da sploh ne vem, kaj sem povedala (smeh)." Špela nam je ob tem priznala, da je tudi sama poskrbela, da je šov dobil nekaj glasov več. "Poslala sem tri sms sporočila, priznam. Amapak to ni nič, če so pa ravno ti trije določili zmagovalca, potem pa tudi okej (smeh). Sem pa tudi preko Facebooka pozvala prijatelje, da so glasovali, ker sem ponosna na ta projekt."
Za razliko od Špele pa Vid Valič, ki je domov odnesel kipec za TV osebnost, ni glasoval zase, saj pravi, da se s tem noče ukvarjati. "Če se zgodi, se zgodi in nočem vplivati na to." Vid je bil nominiran v družbi Boštjana Romiha in pokojnega Matjaža Tanka, zato se na kipec ni pripravil. "Meni je super, če je to res od ljudi, sem več kot vesel, saj to pomeni, da nekaj počnem dobro." Nekaj pa več kot odlično počne tudi ekipa Odmevov, ki je sinoči prejela že enajstega viktorja. Slavko Bobovnik, ki ga je morala kolegica Živa Rogelj priklicati na oder, nam je po podelitvi povedal: "Veste, jaz oder raje prepuščam lepšim, mlajšim in pametnejšim, ampak včasih je prav gledalcem reči 'hvala'. Enajsti viktor kaže na to, kako pravilno so se pred petnajstimi leti odločili moji takratni šefi, ko so ugotovili, da potrebujemo oddajo tega tipa."

Nekakšno presenečenje večera so bili Modrijani, ki so v kategoriji glasbeni izvajalec premagali uveljavljena Tanjo Žagar in Jana Plestenjaka. "Narodnozabavna glasba glasba se je ves čas gibala v enem krogu, zdaj pa je pogledala čez te okvirje, s tem se je napisala neka nova zgodba. To nam je res v ponos in v ponos vsem narodnozabavnim glasbenikom," nam je zaupal član skupine Blaž Švab in priznal, da so ga malce pričakovali, saj "je bilo leto 2012 res dobro leto." Dodal je, da jih je na odru kljub temu pošteno stisnilo.

"Eni smešni, eni zanič"

Prireditev je minila v znamenju stand up komedije, o kateri se je govorilo tudi na zabavi. Četica voditeljev je nasmejala mlajše in starejše občinstvo, vseeno pa se je našlo kritično strokovno oko: "Eni so bili smešni, eni so bili pa ful zanič. Nekateri so prišli gor in začeli govoriti o neki frustracijah, ... saj sami vedo, o kom govorim. To je šov, bodi smešen in pojdi dol, ne mi predavat, jaz sem se prišel zabavat," nam je prireditev ocenil komik Ranko Babič, ki o natančnih kiksih večera ni hotel govoriti, je pa povedal, da ga je najbolj zabaval Denis Avdić. Nasmejal se je tudi Dragan Bulič, ki pravi, da je zelo užival, so ga pa zmotile nekatere stvari. "Prireditev se mi je morda zdela predolga, pričakoval bi tudi, da bomo slišali samo slovensko glasbo. Nekaj nominacij mi ni šlo povsem skupaj, denimo pri kategoriji za TV oddajo. 24ur mi ne paše v žanr z oddajo Na zdravje in Gospodinje pojejo, saj gre pri eni za resno informativno oddajo, ostali pa sta razvedrilni program. Tudi pri glasbenih nagradah mi žanri ne gredo skupaj." Zmagovalci ga niso presenetili, saj gre zdaj že za "preverjen kader", zanimivo se mu je zdelo le, da je kipec za najboljšo radijsko postajo dobil radio Veseljak.

Sicer pa so bili s šovom zadovoljni tudi Vid Valič, Slavko Bobovnik, Oriana Girotto in Zoran Predin, ki je še toliko bolj užival, ker je viktorja za posebne dosežke dobil njegov sin, Rok. "Danes sem res ponosen oče," nam je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.