Magazin > VIP
4087 ogledov

Nizozemska princeska: Neprimeren naslov revije povzročil razburjenje

nizozemska kraljeva družina, maxima, willem-alexander
1/7
Profimedia
Po objavi naslovnice so se na revijo usule kritike.

17. julija se je nizozemska kraljeva družina na vrtovih palače nastavila fotografskemu objektivu. Gre za tradicijo, ki se je še zlasti Nizozemci vsako leto veselijo. Kralj Willem-Alexander in kraljica Maxima sta svetu tako spet ponosno pokazala svoje tri čudovite hčerke, 26-letno prestolonaslednico Catahrino-Amalio, 15-letno Alexio in 13-letno Ariane.

Enega od posnetkov je na naslovnici objavila tudi španska revija Caras in z naslovom, v katerem so zapisali, da se najstarejša hči kraljice Maxime "z veseljem ponaša s svojim 'plus size' videzom“, ujezila javnost. Bralce sicer ni zmotil le naslov, ampak tudi podnaslov, ki se je glasil: "Maltretirana prestolonaslednica se na kritike odziva s polno močjo in ob podpori staršev. Najstnica, ki se s puberteto spopada brez tabujev in brani postavo 'pravih žensk'.“ 


Uporabniki spleta in argentinski mediji, spomnimo, da je Maxima Argentinka, so se na zapise ostro odzvali. Pravijo, da so naslovi "nevarni", "nespoštljivi" in "žaljivi". "Pišejo o maltretiranju, a to počnejo tudi sami. Dekletom njenih let so poslali zelo nevarno sporočilo,“ je nekdo zapisal na Twitterju. Argentinski časnik La Nación pa se je pogovarjal s feministko in politologinjo  Florencio Freijo, ki meni, da bi se morali mediji osredotočati na princeskine uspehe in ne na njeno težo. 

Caras sicer trdi, da so z zgodbo želeli navdihniti ljudi, ki imajo zaradi svojega telesa nizko samozavest. 

Če želiš postati resničnostna zvezda, te priljubljeni YouTube kanal Joonglaa vabi, da postaneš YouTube zvezda in se prijaviš v šov Joonglaa star, v katerem je glavna nagrada pogodba z Joongloo v vrednosti 15 tisoč evrov, super video oprema in Huawei P40 Pro. 

Joonglaa star | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.