Magazin > VIP
38583 ogledov

Nizozemski kraljevi par le spregovoril o stanju svoje hčerke

kraljica maxima, kralj Willem-Alexander Profimedia
Prestolonaslednica prestaja težke čase.

princesa Amalia | Avtor: Profimedia Profimedia
Nizozemski kraljevi par je med obiskom Grčije spregovoril o stanju svoje najstarejše hčerke Amalie, za katero je zelo razburljivo leto. 18-letnica se je pred nekaj tedni preselila v Amsterdam, kjer je začela s študijem prava, ekonomije, politike in psihologije.

A princesa v študentskem življenju ne more uživati, saj je prejela grožnje s smrtjo, zaradi katerih so jo takoj izselili iz študentskega stanovanja.

Kralj in kraljica sta že pred tedni izjavila, da je situacija težka in da so imele grožnje "velikanske posledice za njeno življenje". "Ni zapustila hiše. To pomeni, da ne živi v Amsterdamu in da ne more ven. Posledice so zanjo težke," sta povedala.

Par so o tej temi povprašali tudi v Grčiji. "Nekoč bomo morali sprejeti odločitev, kako naprej, trenutno pa zadeve potekajo dobro," je povedala Maxima in razložila, da Amalia študira od doma in da je uspešno prestala že prve izpite. 

Mladenka je bila v preteklosti zaradi svoje teže večkrat tarča posmeha, sedaj na univerzi pa se končno počuti razumljeno. "Všeč ji je bilo, da so razumeli, v kakšni situaciji se je znašla in zakaj ne more v bar," je še razkrila kraljica.

 

Komentarjev 2
  • Toma 13:43 04.november 2022.

    Rada papa! Verjetno ima težko življenje…