Magazin > VIP
1876 ogledov

Nizozemski kraljevi par se je vidno pretresen posul s pepelom

willem-alexander, maxima Profimedia
Kralj in kraljica sta se narodu opravičila.

Medtem ko se tudi na Nizozemskem zaradi velikega porasta števila okuženih s koronavirusom privajajo na nove omejitve, sta kralj in kraljica s svojimi otroki pobegnila v Grčijo.

Njunim podanikom to ni bilo niti najmanj všeč. Willem-Alexander in Maxima sta zato takoj spakirala kovčke in se v družbi ene od hčerk vrnila domov, dve sta še nekaj dni uživali na soncu in se vrnili pozneje. Kraljevi par se je nato usedel pred kamero in posnel opravičilo. Na obrazu jima je pisalo, da svojo napako globoko obžalujeta.

"Na vas se obračam z velikim obžalovanjem. Naše počitnice v Grčiji so nekatere močno razburile. Boleče je gledati, da so nekateri izgubili zaupanje v nas. Čeprav s potovanjem niso bila kršena pravila, je bila odločitev, da ne upoštevamo novih omejitev, ki so udarile po naši družbi, napačna. Ko smo sklenili, da se vrnemo, smo spoznali, da sploh ne bi smeli oditi. Od začetka krize smo dali vse od sebe, da ponudimo podporo tistim, ki jo v teh negotovih časih potrebujejo. Smo v težkih časih, ki so polni omejitev in skrbi, a tudi strahu, jeze in negotovosti. Slišali smo veliko zgodb. Z vsemi, ki jih je kriza prizadela, se počutimo povezani,“ je povedal kralj in dodal, da bo kraljeva družina naredila vse, kar je v njeni moči, da se življenje vseh čim prej spet vrne v ustaljene tirnice. "Svoje obnašanje obžalujemo, na žalost nismo brez napak,“ je še dodal.

Novo na Joongli!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.