Magazin > VIP
29 ogledov

Nizozemski princ se mogoče ne bo več zbudil

Johan Friso Reuters
Nizozemski princ Johan Friso, ki ga je pred kratkim zasul plaz na smučišču in od takrat leži v avstrijski bolnišnici, morebiti ne bo nikoli več prišel k zavesti, so povedali njegovi zdravniki.

"Pomanjkanje kisika je pacientu jasno povzročilo hudo poškodbo možganov," je danes sporočil dr. Wolfgang Koller, vodja intenzivnega oddelka v bolnišnici v Innsbrucku, kjer še vedno v komi leži nizozemski princ Johan Friso po nesreči na smučanju prejšnji teden. Poleg tega je opozoril, da se princ morebiti ne bo več zbudil. "V tem trenutku ne moremo napovedati, ali bo sploh še kdaj prišel k zavesti." Zdravniki so ga namreč oživljali skoraj 50 minut, potem ko so ga rešili iz snega.

Princa, ki je poročen z Mabel Wisse Smit in ima z njo dve hčerki, naj bi sicer enkrat pozneje premestili v zasebno rehabilitacijsko kliniko na nadaljnje zdravljenje, vendar je Koller opozoril, da bi lahko trajalo več let, preden bi se princ zbudil iz kome, če bi se sploh.

Spomnimo, princa je pred enim tednom med smučanjem izven označenih smučarskih prog v mondenem smučarskem središču Lech zasul plaz. Princ je bil pod snegom zasut 15 minut, nato pa so ga reševalci s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Innsbruck. Reševalci so princa uspeli najti, ker je imel pri sebi ustrezen oddajnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.