Magazin > VIP
35 ogledov

Nominiranci za viktorje 2007

Žurnal24 main
V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo 15. marca podelili viktorje, slovenska priznanja na področju medijev in popularne kulture. Kdo se bo potegoval za kipce?

Podelili bodo dve vrsti viktorjev, in sicer strokovne viktorje, ki jih izberejo člani Akademije Viktor, in viktorje popularnosti, ki jih izberejo bralci revije Stop. Nominiranci za viktorje popularnosti med televizijskimi osebnostmi so Jurij Zrnec, Marko Potrč in Nina Osenar, med radijskimi osebnostmi pa Matej Špehar Racman, Ota Roš in Špela Močnik.

Nominiranci se bodo sprehodili po rdeči preprogi. © BOBO

 
Nominiranci za viktorja popularnosti med glasbenimi izvajalci so Jan Plestenjak, Leeloojamais, Siddharta in Zoran Predin. Med televizijskimi oddajami so za viktorja popularnosti nominirani As ti tud not padu?!, Avantura in Svet, med radijskimi postajami pa Radio Center, Radio Ena in Radio Hit. V kategoriji lokalnih, regionalnih ali kabelskih TV postaj so za viktorja popularnosti nominirani Čarli TV, MTV Adria in Šport klub.
 

Preostale nominacije

Informativna TV oddaja

• 24 ur

• Odmevi

• Studio City

Dokumentarna TV oddaja

• Čas nevarnega življenja (portret Iva Štandekerja), avtor: Edvard Žitnik

• Otroci iz Petrička, avtor: Miran Zupančič

• Tunel upanja (Sarajevo 1993), avtor: Matjaž Fištravec

Nominiranci za strokovnega viktorja za obetavno medijsko osebnost so Suzana Lovec, Klemen Slakonja in Lili Žagar, za voditelja informativne oddaje Slavko Bobovnik, Marcel Štefančič, Jr. in Darja Zgonc, za voditelja zabavne TV oddaje pa Lado Bizovičar, Sašo Hribar in Jurij Zrnec.

Med igranimi TV oddajami ali TV filmi se bodo za viktorja borili Naša mala kliinika, Temna stran lune in Začnimo znova. As ti tud not padu?!, Hri-bar in Tistega lepega popoldneva so nominiranci v kategoriji zabavne TV oddaje, medtem ko so med otroškimi in mladinskimi TV oddajami nominirane Iz popotne torbe, Jasno in glasno ter Štafeta mladosti.

Viktorje popularnosti izberejo bralci in bralke revije Stopm, medtem ko strokovne viktorje podeljuje Akademija. Viktor popularnosti med glasbenimi izvajalci letos izstopa, saj so v tej kategoriji letos kar štirje nominiranci. Zakaj štirje? Dva izmed nominiranih izvajalcev sta prejela enako število glasov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.