Magazin > VIP
11051 ogledov

Norveška princesa ima neozdravljivo bolezen, dvor je omejil njene dolžnosti

mette-marti, haakon
Na uradni strani norveškega dvora so sporočili, da ima Mette-Marit kronično bolezen.

Žena norveškega prestolonaslednika Haakona, Mette-Marit, ima neozdravljivo bolezen, zaradi katere je dvor omejil njene dolžnosti.

Njen zdravnik, dr. Kristian Bjørosloer, je razložil, da ima princesa neobičajno obliko pljučne fibroze (brazgotinjenje pljuč), ki pa na srečo zelo počasi napreduje. Po vsej verjetnosti gre za avtoimuno bolezen, ki je neozdravljiva, je še dodal. Pri zdravljenju princese sodelujejo tudi strokovnjaki iz tujine.

Mette-Marit je o svoji bolezni že javno spregovorila. Povedala je, da si je oddahnila, ko je končno dobila diagnozo. "Že več let se borim z zdravstvenimi težavami, lani so bile te na žalost še večje,“ je povedala svetlolaska in dodala, da sta se z možem skupaj odločila, da o bolezni obvestita medije, ker je dvor omejil njene odgovornosti. Mette-Marit je morala v preteklosti zaradi slabega zdravja izpustiti več dogodkov, kar je v javnosti takoj sprožilo namigovanja. Temu se je par očitno želel izogniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.