Magazin > VIP
162 ogledov

Noseča Natalija morala v bolnišnico

Natalija Verboten Mediaspeed.net
Natalija Verboten nam je razkrila, da sta bila z možem Dejanom zelo presenečena, ko sta izvedela, da bosta spet postala starša. Zaradi številnih zapletov in zdravstvenih težav sta se namreč že sprijaznila, da bo Max njun edini otrok.

Kako se počutite?
Zdaj, ko je za mano prvo tromesečje, se spet počutim odlično! Nosečniške neprijetnosti, kot so utrujenost, celodnevna močna slabost, omotica, izguba apetita, okusa, bruhanje, občutljivost na vonje, hormonska nihanja, nenehen občutek lakote – obenem pa mi ni odgovarjal nobeden okus ali hrana - so bile tokrat od samega začetka zelo intenzivne. V nekem odbobju je bilo tako hudo, da sem zaradi dehidracije in hitre izgube teže morala za dva dni v UKC Maribor na infuzijo. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem zdravnikom, sestram in osebju ginekološkega oddelka, da so me oziroma naju oskrbeli. Na srečo sva z možem že pred poletjem načrtovala dober mesec dni dopusta, ker ga nismo imeli spomladi, in so te počitnice sovpadle z obdobjem najintenzivnejših nosečniških nevšečnosti. Zdaj je spet vse po starem, moje življenje, nastopi in delovne aktivnosti potekajo čisto normalno in v ustaljenem ritmu.

Kdaj boste rodili?
Če bo vse potekalo dobro in po načrtih, bomo novega družinskega člana dobili v prvi polovici marca.

Bi raje punčko ali fantka?
Vseeno nama je, katerega spola bo otrok, samo da bi bil zdrav.

Pri Maxu je nekaj časa trajalo, da ste zanosili. Menda z zdravniško pomočjo. Kako je bilo tokrat?
Tokrat se je zgodilo nepričakovano in nas je vse presenetilo, ker je bila možnost zaradi mojih številnih zdravstvenih težav na tem področju res zelo majhna.

Kakšen je bil občutek, ko ste izvedeli, da pod srcem spet nosite otroka? Ste test opravili doma ali pri zdravniku?
Pravzaprav še vedno nisem docela dojela, ker sva se z možem Dejanom zaradi zdravstvenih težav v svojih glavah sčasoma sprijaznila, da bo sin Max verjetno edinec in o tem več nisva razmišljala. Zato sem tudi vse znake nosečnosti kar nekaj časa pripisovala drugim vzrokom. Naprej morebitnim hormonskim spremembam, potem slabemu počutju, vrtoglavici, slabosti, utrujenosti ali kakšni virozi, ki naj bi jo nekje staknila. Nato mi je tašča rekla: “Pa daj, Natalija, noseča si. Naredi test in pojdi k zdravniku.” Imela je prav.

Kako je veselo novico sprejel Max? Se že veseli novega družinskega člana?
Seveda. (smeh) Malemu bitjecu vsak dan daje poljubčke na trebušček in ga boža.

Pred leti ste imeli spontani splav, in to na dan, ko vas je čakal nastop. Kako se spominjate tega dne?
Z žalostjo v srcu. Narava je šla svojo pot in nič nisva mogla ukreniti proti temu. Med drugim sem prestala razne ginekološke operacije in tisto je bila moja prva nosečnost. Tistega dne ne bom nikoli pozabila, saj sem imela par ur po spontanem splavu nastop na Gorenjskem. Še danes ne vem, kako sem nastopala, saj me je vse bolelo od žalosti in razočaranja. V prvih vrstah pod odrom so bili sami otroci, sama pa sem nekaj ur pred tem doma izgubila svojega prvega. Kljub temu sem na odru dala vse od sebe, da bi zabavala ljudi, kar je moja služba, ljubezen in poslanstvo.

Ko ste pod srcem nosili Maxa, ste vseeno nastopali. Kako bo tokrat?
Moja ginekologinja pravi, da nosečnost ni bolezen, in če poteka brez težav, se dela normalno, zato bodo moji nastopi in ostale delovne aktivnosti potekale nemoteno do začetka porodniškega dopusta. Glasba in vodenje sta po 20 letih še vedno moja velika ljubezen. Srečna sem bila, da sem v prejšnji nosečnosti lahko normalno delala še v osmem mesecu in upam, da bo tudi tokrat tako. Datume mojih nastopov lahko vsi, ki jih to zanima, spremljajo na moji uradni spletni ali facebook strani.

Komentarjev 1
  • pero23.1 13:52 06.september 2014.

    Prosim za izpolnitev kratke anonimne ankete na temo varnost osebnih vozil:ANKETAhttps://www.1ka.si/a/43295Hvala in lep pozdrav