Magazin > VIP
60 ogledov

Nov družinski član je pujsa

Tanja Ribič
1/4
Osebni arhiv
Družini igralke Tanje Ribič se je pred kratkim pridružil nov družinski član – pujsa Pinga.

Kljub noremu urniku Tanja Ribič meni, da so se tri živali izkazale za odlično odločitev:  "Za živali smo se odločili postopoma. Čeprav sem bila sprva proti, me je Đuro ves čas nagovarjal, saj je tudi on v moji družbi postal vse večji ljubitelj živali. Sama ljubljenčkom precej popustim in moram priznati, da se je to izkazalo kot učinkovita metoda, saj mi v vsem sledijo in z njimi nimam težav. Kuža Miki z menoj hodi celo na snemanja in predstave ter povsem mirno počaka do konca predstave. Kasneje se nam je pridružil še mucek Ibro, ki je bil Zalina velika želja in je tudi obljubila, da bo zanj odgovorno skrbela. Zgodba s pujskom pa je taka, da sta se Ela in Đuro nad njimi popolnoma navdušila med obiskom otroškega bazarja, vendar sem bila ponovno malce skeptična, saj sem edina v naši družini, ki na to gleda zelo racionalno. Vseeno sem privolila, da ga gremo samo pogledat, vendar ko sem videla, kako pametne in ljubke živali so pujski, smo enega odpeljali domov."

Pujsa, ki obožuje sprehode

"Ela jo je poimenovala Pinga in čeprav smo jo želeli obdržati le nekaj dni, nato pa jo odpeljati k moji mami na deželo, je pujsa tako pridna, socializirana in zabavna, da ostaja v naši družbi. Lula na travo, z obema ljubljenčkoma se odlično razume, že po drugem dnevu pa se je začela odzivati na svoje ime. Vzamemo jo tudi na sprehod, nazadnje je prehodila kar štiri kilometre. Boli me, da ljudje ta bitja, ki bi lahko živela svoje življenje in se imela priložnost dokazati, zapiramo in uporabljamo za prehrano. Pretresljivo, kako imajo te živali zaradi krutega človeškega ravnanja v svojih genih zapisan strah," pravi Tanja.

Igralka priznava, da so trenutki z živalmi nekaj čudovitega: "Nekateri ljudje čas in denar zapravljajo za nakupe, mi pa raje vlagamo v živali, v skrb za njih in njihovo zdravje. Zame ni večjega veselja kot to, da se zjutraj zbudim in vidim vso to veselje, ko se živali in otroci skupaj igrajo. Živali se med seboj odlično razumejo, celo spijo skupaj. Res pa je, da je naš mucek bolj pasje narave (smeh). Tudi ob koncih tedna jih vzamemo s seboj, le če se odpravimo kam z letalom, za živali poskrbi moja mama."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.