Magazin > VIP
26 ogledov

Nov zakon še bolj ščiti otroke slavnih

Nahla Halle Berry FameFlynet
Zakon dovoljuje staršem, da lahko tožijo paparaca za vso škodo, ki so jo utrpeli zaradi nadlegovanja.

Nadležnim paparacem in drugim, ki nadlegujejo otroke slavnih zvezdnikov, se obetajo strožje kazni. Tisti, ki bodo zakon kršili, lahko doleti zaporna kazen od šestih mesecev do enega leta, plačati pa morajo globo v višini do 10 tisoč dolarjev (skoraj 7400 evrov). Do sedaj je bila kazen precej nižja – 1600 dolarjev (1190 evrov). Zakon bo začel veljati januarja prihodnje leto, denarna kazen pa bo lahko tudi višja.

O zakonu se je začelo na veliko govoriti, potem ko sta ga igralki Halle Berry in Jennifer Garner podprli na zaslišanjih letos avgusta. Prva je povedala, da je njena hčerka v strahu, saj ji agresivni fotografi sledijo vsak dan in pogosto kričijo, ko fotografirajo. "V imenu mojih otrok, upam, da je to začetek konca tem pretirano agresivnim paparacem, čigar nezaslišano vedenje nam je prineslo ogromno travme in čustvenega gorja,“ pa je povedala Garnerjeva.

Zakon varuje tudi otroke policistov, sodnikov in drugih oseb, ki bi lahko bili tarča izsiljevanja, nadlegovanja in neželjene pozornosti zaradi poklica svojih staršev.

Los Angeles slovi po tem, da so nadležni paparaci zveznikom ves čas za petami. Zvezdniki se ne bojijo samo za varnost svojih otrok, temveč tudi za svojo, saj so fotografi postali nasilnejši in vsiljivejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.