Magazin > VIP
3 ogledov

Nova misija princa Harryja

Harry se je v Afriko odpravil zato, da bi z denarjem, ki ga je zbrala njegova do Žurnal24 main
Princ Harry se je odpravil v Kraljevino Lesoto, kjer bo pomagal pri gradnji šole.

Britanski princ, ki je znan predvsem po svoji ljubezni do zabav in alkohola, se je odpravil v Kraljevino Lesoto, majhno afriško državo, ki leži na jugovzhodu celine. Tja se je odpravil s kolegi iz vojaškega polka, ki mu pripada. V mestu Butha Buthe, ki leži na severu države, pa bodo zgradili prvo lesotsko šolo za otroke s posebnimi potrebami. Ta se bo imenovala Center Thuso, obiskovalo pa jo bo lahko več kot 40 otrok.

Šolo bodo zgradili s sredstvi, ki jih je zbrala dobrodelna organizacija Sentebale. To sta leta 2006 ustanovila prav princ Harry in lesotski princ Seeiso, pomagala pa naj bi lesotskim sirotam, katerih starši so umrli zaradi aidsa. Njeno ime v lesotščini pomeni Ne pozabi me.

Princ Harry je prepričan, da bo šola prva izmed mnogih, ki jih bodo v prihodnosti zgradili z denarjem, ki ga bo zbrala njegova dobrodelna organizacija.

"Vse je tako fantastično. To je edina šola za otroke s posebnimi potrebami v Lesotu in ko bomo končali ta projekt, nameravamo prav tako šolo zgraditi še v osrednjem Lesotu in na jugu države," je povedal Harry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.