Magazin > VIP
32 ogledov

Nova miss Slovenije: "Ne počutim se prikrajšano"

Miss Slovenije 2012 Saša Despot
S simpatično miss Slovenije 2012, 20-letno Mariborčanko Nives Orešnik, sicer študentko slikarstva na likovni akademiji v Ljubljani, smo se pogovarjali o njenih pričakovanjih in načrtih.

Kakšni so bili občutki po zmagi?
Vse se je odvijalo res hitro. V četrtek sem dobila povabilo na nedeljski kasting in nisem imela niti dovolj časa, da bi se pripravila, ampak sem šla res sproščeno. Že vabilo mi je namreč dalo samozavest, da če sem dovolj primerna, da grem na kasting, potem sem primerna tudi za zmago. Ko pa so mi povedali, da sem izbrana, sem začutila malo tiste prijetne nervoze in malo treme. Odločila sem se, da bom zdaj dala maksimalno vse od sebe. Sicer mi še ni uspelo uživati v zmagi, ampak uživam pa v delu, pripravah.

Ste bili kaj razočarani, da ni bilo tistega medijskega blišča, ki navadno spremlja izbor za Miss Slovenije?
Ne počutim se prikrajšano niti za medijsko pozornost niti za prireditev. Verjetno sem tudi prva misica, ki je ostala brez avta, brez nagrad, ampak se resnično ne počutim prikrajšano za nič, ker so mi pomembne izkušnje in vse tisto, kar sledi, ko pridem iz Mongolije. Nameravam izkoristiti naslov.

S čim menite, da ste jih prepričali?
Mislim, da predvsem z izkušnjami, ki jih imam kot model kar nekaj. Delala sem tudi že v tujini, tako da se znajdem. Verjetno pa tudi s svojo zanesljivostjo, delavnostjo in dam vse od sebe pri vsem, česar se lotim, ter sem dovolj samozavestna, da bom lahko ta naslov dobro izkoristila.

Kot ste rekli, imate že izkušnje z manekenstvom. Pa je bil to vaš prvi lepotni izbor?
Ne, lani sem nastopila že na izboru za Miss Supranational v Mariboru. Takrat je sicer zmagala Suzana Matič, jaz pa sem se uvrstila med prve štiri.

Ste si z zmago morebiti uresničili otroške sanje?
Niti ne. Še nekaj let nazaj mi verjetno ne bi nihče prisodil, da bom misica, čeprav so mi že v srednji šoli sošolke namigovale, da me bodo prijavile na kakšen izbor za Miss Universe ali Miss Slovenije. Včasih sem bila namreč bolj rockerski tip dekleta, tako da o tem niti nisem toliko razmišljala. Sicer sem spremljala izbore, ampak se nisem videla v tem. Zadnje leto, dve pa se.

Kakšno je bilo vzdušje na kastingu?
Presenetljivo sproščeno. Bila so sama super dekleta, ni bilo nobenega vihanja nosov. Med čakanjem na izhode in predstavitve smo iskreno pozabile, da smo na kastingu. Imele smo tako zaprto, majhno žensko druženje z obilo smeha in zabave.

Kaj pa pravite na zaplete pri organizaciji izbora?
Že prej sem jih spremljala in sem se že sprijaznila, da letos pač ne bo lepotnega izbora. Mislim pa, da je zdaj to odlična priložnost tako za organizatorja kot zame, da maksimalno dokaževa, da si zasluži priložnost.

Že čez 14 dni boste odpotovali na svetovni izbor. S katerim talentom se boste predstavili v Mongoliji?
S plesno točko, ki mi jo bo sestavil koreograf Jure Krajnc, ki je tudi zumba inštruktor in bivši trener hip hopa, tako da ima izkušnje s tem. Mislim, da bova skupaj naredila super točko.

S čim pa se ukvarjate v prostem času?
Poleg športa z risanjem, ki je obenem tudi moj študij, čeprav se vedno najde čas tudi za to, z glasbo, se družim ... Mislim, da počnem vse, kar počne večina deklet mojih let.

Kako skrbite za svojo postavo?
Nič kaj posebnega, s športom in prehrano. Imam srečo, da sem že od malih nog trenirala, malo pa se verjetno poznajo tudi dobri geni. Hvaležna sem, da ni bilo nikoli potrebnih nekih velikih odrekanj.

Marsikatera misica je že odvrgla krpice za Playboy. Bi jih vi tudi?
Ne, sem pa od Aleša Bravničarja, še preden sem postala miss, dobila povabilo za fotografiranje za portfolio.

Ste sprejeli?
Sem, ker sva že delala skupaj in tudi osebno se poznava. Mislim, da je eden najboljših fotografov v Sloveniji. Veliko modelov je delalo z njim, tako da je bilo povabilo zame v bistvu kompliment.

Imate fanta?
Trenutno ne.

Kakšen tip fantov pa vam je všeč?
Nimam začrtanega profila, nikoli ga nisem imela. Vedno sem imela kakšnega drugačnega od prejšnjega. Pomembno mi je, da se dobro razumeva, da je fant iskren in je tak, kot je.

Kako bi se opisali s tremi besedami?
Optimistična, naravna in samozavestna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.