Magazin > VIP
37 ogledov

Nova veleposlanica z žgečkljivim imenom

Sophie Honey Žurnal24 main
V Ljubljano prihaja medena veleposlanica.

Februarja se z mesta britanskega veleposlanika poslavlja Andrew Page; njegovo mesto bo zasedla mična veleposlanica s precej medenim imenom Sophie Honey (ang. honey – med). Medena Sofija, kot bi jo lahko imenovali v slovenščini, ima priimek, ki je za tako uraden položaj sicer malce žgečkljiv, prav nič žgečkljive pa niso njene izkušnje. Leta 1999 je diplomirala iz fizike in nekaj let delala v zasebnem sektorju, zadnjih devet let pa se je ukvarjala s problemom terorizma na Bližnjem vzhodu.

Bodoča ambasadorka pravi, da se že uči slovenščine in se svoje nove funkcije zelo veseli: "Slovenija je dih jemajoča dežela, dolgoročno gledano pa ena izmed najuspešnejših članic, ki so se Evropski uniji (EU) pridružile v zadnjem desetletju. Veselim se dela z odlično veleposlaniško ekipo in še večje poglobitve našega partnerstva s Slovenijo, pomembno EU-zaveznico, s katero si delimo veliko ciljev."

Gospa Honey v Slovenijo prihaja s partnerjem, jazzovskim pevcem Petrom Savizonom, in hčerko.

Komentarjev 4
  • LJ24 13:28 27.avgust 2013.

    Jarc, Medved, Vrabec, Zajc, Puh, Lisjak,...

  • vili.manili 11:08 27.avgust 2013.

    Podebiljeni naslovi se nadaljujejo.... "Špela za oboževalce zgoraj brez". Samo v naslovu članka na Žurnal24.

  • vili.manili 08:55 27.avgust 2013.

    Od kdaj je pa med žgečkljiv? Tipične 24ur/Žurnal24 fore. Vse za klik. Očitno vam je tisti en klik bolj pomemben, kot pa uporabnik, ki vsak dan pride sem gor in vam poklika cel portal. Naslenjič, ko preberem tak neumen ...prikaži več naslov (glede na izkušnje iz zadnjih dni bo to verjetno kar jutri, če ne že danes) bom Žurnalu24 rekel adijo. Kot sem pred njim že 24ur. Novičarskih portalov je še veliko, tudi kvalitetnih, kjer ne podcenjujejo svojih bralcev in jih s takimi "čip" forami ne zavajajo. Ste morda dobili novega urednika ali kakšnega novega nadebudnega novinarja iz 24ur?