Magazin > VIP
9912 ogledov

Novi dokazi: 2018 se ni vrnil z izleta, je eden najbogatejših Nemcev še živ?

Karl-Erivan Haub Profimedia
Izginil v Alpah.

Karl-Erivan Haub iz podjetniške dinastije Tengelmann je izginil leta 2018 in začel se je boj za zapuščino. Vrednost imperija je bila leta 2017 ocenjena na 4,2 milijarde evrov. Začel ga je Haubtov oče, Karl-Erivan pa ga je s pametnimi naložbami v trgovini Kik in Obi ter spetne velikane, kot sta Zalando in Delivery Hero še utrdil.

Haub pa ni ljubil le podjetništva, ampak tudi šport, še zlasti smučanje in alpinizem. Pri 30 letih je osvojil Matterhorn, redno se je udeleževal maratonov in smučarskih tekem. Z ženo in dvema otrokoma je živel v Kölnu. Do aprila leta 2018, ko se je sam kot del treninga za tekmovanje "Patrouille des Glaciers" odpravil na Klein Matterhorn in izginil. Okoliščine njegovega izginotja so še danes zavite v tančico skrivnosti. Za njim se je na gorski postaji na višini 3500 metrov izgubila vsaka sled. Od tam je njegov mobilni telefon ob pol devetih zjutraj poslal zadnji signal. Kam je nato krenil, ne ve nihče. Iskalno akcijo, ki je potekala v težkih vremenskih razmerah, so sprožili naslednje jutro, končali pa po šestih dneh, ko so reševalci ocenili, da ni več možnosti, da bi bil podjetnik še živ.

Ko se je žalost polegla, se je začel boj za premoženje. Haub je imel dva brata in vsak je imel v lasti tretjino podjetja. Leta 2020 je Cristian Haub pokojnega brata javno kritiziral, da je ravnal neodgovorno, ko se je brez priprav podal v gore. Oba brata sta nato zahtevala, da ga razglasijo za mrtvega. Georg Haub je čez nekaj mesecev zahtevo sicer preklical. Leta 2021 je vdova prodala možev del podjetja enemu od bratov, sodišče pa ga je razglasilo na mrtvega.

Karl-Erivan Haub | Avtor: Profimedia Profimedia

Je še živ?

Štiri leta po izginotju pa so se novinarji RTL dokopali do novih dokazov, ki kažejo, da je milijarder svoje izginotje zaigral in se preselil v Rusijo, kjer je imel poslovne partnerje in menda tudi ljubimko, Veroniko E. Novinarji so omenjali tudi bogataševe povezave z ruskimi tajnimi službami.

Družina Haub je poročanje zavrnila in tudi sodišče je odločilo, da ne gre za prave dokaze, ampak predvidevanja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.