Magazin > VIP
526 ogledov

Novina: Bratova operacija stane 5000 evrov

Marijan Novina Žurnal24 main
Pevec Marijan Novina nam je zaupal, koliko stane bratova operacija. V ta namen bo priredil dobrodelni koncert in s tem prosil ljudi za pomoč.

Marijan Novina nam je povedal, da je operacija, ki jo mora zaradi dedne bolezni polipoza prestati njegov brat, zelo draga in da išče pomoč dobrih ljudi. Zato se je odločil, da s Triom Novina naredi dobrodelni koncert, kjer bodo zbirali prispevke. Kot pravi Marijan, upa, da bo kdo pomagal, kolikor le lahko po svojih zmožnostih.

Za Žurnal24 je povedal: "Ko so pri bratu Borutu pred osmimi leti našli to bolezen in ko je kasneje zaradi nje tudi umrl, sva morala oba s Tomažem na pregled. Jaz sem, hvala Bogu, v redu, pri njem pa so odkrili polipe po celem debelem črevesju in zato je moral na operacijo. Kasneje se je umirilo, a se je zdaj ponovilo in mora spet na operacijo. Ker je operacija v Italiji in ker moramo vse sami kriti, smo to dali v javnost. Ker ne želimo le prosito, da kdo pomaga, smo se odločili, da priredimo koncert."

Dodal je, da so bili njegovi izvidi dobri, saj ni imel znakov bolezni: "Še vedno redno opravljam preglede. Dal sem si tudi pregledati dedno zasnovo in pri meni se to naj ne bi pojavilo. Imam več maminih genov kot očetovih, ker je to očetova bolezen."

Za operacijo so se odločili za Italijo, ker je bil brat Tomaž tam operiran že prvič. Marijan pa tudi pravi, da sta tam oskrba in odnos na visokem nivoju, ki se ne moreta primerjati z odnosom v naših bolnišnicah. Pravi, da je operacija kar draga, saj se cena vrti nekje med tri in pet tisoč evrov ali več: "Odvisno, kaj in kako delajo, če se kaj zakomplicira in podobno."

Trio Novina prireja dva koncerta. Prvi so imeli v cerkvi v Novem mestu, drugi pa bo to soboto 13. Junija ob 19:30 uri v Stopičah. 

Komentarjev 3
  • Matej Trček 22:31 11.junij 2015.

    marjan nej kredit vzame pa bo

  • vestnana 14:53 11.junij 2015.

    to znajo operirati tudi pri nas, zato naj kar sami plačujejo, če se preseravajo!!!

  • maresem 14:45 11.junij 2015.

    Jebem tako gnilo državo, ko moramo zbirati denar, da rešujemo življenja. Sramota slovenska. Vžno, da se ščiti mafijsko golazen in tajkune.