Magazin > VIP
29 ogledov

Novinar sprovociral Tarantina

Quentin Tarantino youtube.com
Režiser Quentin Tarantino se je med intervjujem o filmu Django brez okovov za britanski Channel 4 pošteno razjezil.

Intervju se je sicer začel mirno. Ko pa je novinar filmarja vprašal, zakaj meni, da med uživanjem v filmskem nasilju in uživanjem v resničnem nasilju ni povezave, je Tarantinu počil film. "Ne postavljajte takšnih vprašanj. Ne bom nasedel. Zavračam vaše vprašanje,“ je izjavil Tarantino. Guru-Murthy ni popustil in ga vprašal, zakaj ne želi odgovoriti. "Ker nisem vaš suženj in vi niste moj gospodar. Ne morete me prisiliti, da plešem tako, kot si vi želite. Nisem vaša opica,“ mu je odvrnil jezni režiser in dodal, da je prišel prodajat komercialni film.

Na vprašanje, ali se ne želi pogovarjati o resnih stvareh, pa je Tarantino odgovoril: "Ne želim se pogovarjati o stvareh, o katerih želite vi razpravljati. Nočem govoriti o nasilju, ker sem o tem že vse povedal. Če koga zanima moje mnenje, naj v brskalnik vpiše moje ime in pregleda, kaj sem o tem izjavil v zadnjih 20 letih. Moje mnenje se ni spremenilo.“

Tarantina je podobno vprašaje ujezilo že pretekli teden. Kot je takrat povedal, se mu zdi primerjava med pokolom na šoli v Newtownu, v katerem je bilo ubitih 27 oseb, in filmskim nasiljem žaljiva.

Premiero njegovega novega filma Django brez okovov so morali sicer zaradi omenjene tragedije prestaviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.