Magazin > VIP
25 ogledov

Nuša in Omar v ljubezenski zgodbi

Omar Naber in Nuša Derenda mediaspeed
Omar Naber in Nuša Derenda sta pred kratkim združila moči in posnela romantičen duet Duša moje duše. Glasbenika smo ujeli na enaindvajseti obletnici skupine Victory, saj oba goreče podpirata domače izvajalce.

Skupaj sta posnela skladbo Duša moje duše, ki na radijskih postajah ni bila prezentirana v vsem svojem sijaju. Kako to?
Omar: Težko je priti na trg, saj je ogromno izvajalcev in skupin.

Nuša: Vsaka radijska postaja ima svoj sistem, kaj bodo vrteli in česa ne.

Kdo je koga povabil k sodelovanju?
Omar: Nuša me je povebila že pet let nazaj, vendar sva čakala na pravi trenutek. Seveda mi je bilo v veselje in čast. Če zavrneš to, da te Nuša Derenda povabi k sodelovanju, potem si čisti kmet.

Nuša: (Smeh)

Podpirata domače izvajalce

Prišla sta v podporo skupini Victory, se slovenski glasbeniki med seboj zelo podpirate?
Omar: Slovenski glasbeniki si moramo med seboj pomagati, ker je stanje na domači glasbeni sceni dokaj kaotično in anarhično. Ne ve se dobro, kaj se dogaja. Vse je nejasno, zato z največjim veseljem vskočim, če me kateri od slovenskih glasbenikov prosi za pomoč. V veselje in čast mi je in upam, da bo tudi meni kdo pomagal, ko bom to potreboval.

Nuša: Slovenija je zelo majhna, morali bi si pomagati.

Vajina najljubša Victory skladba?
Omar: Ta zelena dežela in Zapri oči. Miki mi je zaupal, da je Zeleno deželo napisal v petih minutah. Striktna inspiracija je postala največja uspešnica. Podobno se je zgodilo tudi meni. Krasen dan sem napisal v desetih minutah in je ena mojih najbolj poznanih skladb. Zagotovo so našli svojo tržno nišo, ki ne temelji zgolj na njihovih avtorskih skladba in s tem ni popolnoma nič narobe.

Nuša: Zelena dežela je resnično že zimzelena. Jaz z njimi sodelujem že vrsto let in to je zagotovo njihova uspešnica številka ena, čeprav imajo še vrsto drugih odličnih skladb.

Kako vidva praznujeta svoje praznike in uspehe?
Nuša: Vsaka velika obletnica si zasluži, da se nekaj zgodi okoli tega. Letos mineva deset let od mojega nastopa na Evrosongu in že celo leto se trudim, da bi naredila nek dogodek okoli tega. Zagotovo je to naredilo pečat na glasbeni sceni, predvsem v moji karieri in se mi zdi prav, da to proslavim. Verjetno bom priredila koncert v Cankarjevem domu. Veliko zabavo sem priredila tudi za nedavni osebni praznik, ko sem si resnično vzela čas za prijatelje in sorodnike. Imela sem okoli stodvajset gostov. Mislim, da je prav, da vsake toliko proslavimo. Predkratkim sem pela za fanta, ki je že trikrat prebolel raka in je rekel, da sedaj praznuje vsak dan posebej. In prav je tako!

Omar: Mene na Nušinem rojstnem dnevu sicer ni bilo, vendar je obljubila, da me bo povabila na svoj trideseti rojstni dan (smeh). Z obletnicami je tako, da jo imaš lahko na karkoli. Lahko bi jo imel na dan, ko sem zmagal na Bitki talentov, na dan, ko sem bil na Emi, na Evrosongu … Morda sem za okrogle obletnice še premlad, saj mineva šele šesto leto odkar sem se prvič pojavil na glasbeni sceni.

V Stožice si ne upata

Bi si upala napolniti Stožice?
Nuša: Jaz imam rajši manjše dvorane. Stožice … mogoče čez dvajset let (smeh).

Omar: Stožice so kar hud zalogaj za tako majhen prostor.

Omar, pred kratkim si se vrnil iz Londona. Kakšni so vtisi?
Omar: V Londonu ti ne more biti dolgčas, jaz se bom celo življenje vračal tja. London je prostor na katerem dobiš cel svet na dlani, kadar želiš. London je enostavno neverjeten!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.